Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Smålandsderby: Oskarshamns AIK möter serieledaren IFK Värnamo

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Jonas Therns IFK Värnamo, som är serieledare i fotbollens division 1 södra, möter tabellsjuan Oskarshamns AIK på Arena Oskarshamns konstgräs under söndagseftermiddagen.

Legendaren Jonas Thern, en av hjältarna i Sveriges bronslag i VM 1994, är huvudtränare i IFK Värnamo. Han kan glädja sig åt 18 inspelade poäng efter åtta omgångar.

Men det är faktiskt bara fyra poäng ner till OAIK.

– Det ska bli roligt att mäta sig med serieledaren. Vi vill vinna varenda match, men det blir lite lättare att tagga till i en match mot ett topplag. Värnamo är ett bra lag, som spelar ungefär som vi spelar, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani, som konstaterar att Värnamo har en 4-3-3-uppställning, precis som Oskarshamn.

– De spelar med hög press och vill äga mycket boll. Det lag som vill mest kommer att vinna. Det gäller att vinna sin match i matchen, mot sin spelare.

När det gäller spelarna i Värnamo, så sticker framför allt Michael Kargbo ut lite extra, tycker Agim Hasani.

“Riktigt duktig”

– Det är en riktigt duktig spelare och en bra avslutare.

André Reinholdsson är inte med i morgon, han har fått en avstängning på två matcher. I övrigt är alla spelare tillgängliga i OAIK.

Efter matchen mot Värnamo kan Oskarshamn se fram emot ett kortare sommaruppehåll. Nästa match spelas hemma mot Lindsdal den 5 augusti (Smålandscupen).

Seriespelet återupptas den 8 augusti, då OAIK möter Tvååkers IF på bortaplan.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS