Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Södra höjer priset på gran och tall: ”God efterfrågan”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Efterfrågan på skogsråvara från familjeskogsbruken kvarstår. För att möta behovet inför vintern, från såväl virkesmarknaden som Södras industrier, höjer Södra priserna på timmer av gran och tall från och med den 9 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen.

Södras bedömningar visar på en fortsatt god efterfrågan på skogsråvara. Det gäller främst efterfrågan på timmer av gran, tall och bränsleved. Södra genomför därför en prishöjning på 30 kr/m³fub på timmer av gran och tall samt 20 kr/m³fub på bränsleved från och med den 9 oktober. Prishöjningen innebär att Södra förväntas möta råvarubehovet under senhöst och vinter som kan komma att påverkas av utmaningar med bärighet i skogen.

”Vi ser att det råder fortsatt god efterfrågan på skogsråvara både på kort och lång sikt, vilket är positivt för skogsgårdens lönsamhet. Samtidigt verkar vi i en tid där råvarumarknaden innehåller många osäkerheter. Det kräver fortsatt flexibilitet och anpassningsförmåga längs vägen”, säger Peter Karlsson, affärsområdeschef för Södra Skog. 

Pris på timmer och bränsleved

Följande prisjusteringar görs och gäller från och med 9 oktober 2023: 

  • På normaltimmer av gran och tall höjs grundpriset med 30 kr/m³fub 
  • På bränsleved höjs grundpriset med 20 kr/ m³fub

Marknadspremien på massaveden gäller fortsatt till och med 31 december 2023. Kontakta din inspektor för mer information om prishöjningen och premier.

Foto: Södra

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS