Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sportkrönika: Tre division 1-spelare till SK Lojal

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SPORTKRÖNIKA

Oskarshamns AIK hemma mot Motala AIF var ett riktigt bottennapp.
Det kändes som det var den där riktiga djupdykningen innan vändningen kommer.

Laget var tvunget att komma djupt ner i skiten innan spelarna förmådde att mentalt inse hur illa det var.

Samma sak som förekommer inom medicinen och vissa psykiska sjukdomar eller missbruk.
Jag förstår att tränaren Agim Hasani var väldigt besviken, det var dels över att laget hade förlorat fem av de senaste sex matcherna och dels över prestationen.

”Nu får det vara nog”

Och jag är övertygad att spelarna också var otroligt besvikna, så besvikna att den där mentala kicken kom och som sa ”nu får det vara nog”.
OAIK fick visserligen stryk borta mot Torn i lördags men spelmässigt och prestationsmässigt var det ett fall framåt för de svartvita.
Det var vändningen ut ur träsket.
På lördag möter OAIK det andra Lundalaget, Lunds BK, hemma. Jag vågar redan nu sätta en etta på tipset.
Spelarna kommer att visa att laget kan spela som laget gjorde i början av serien. Det finns potential i laget.

Ruda imponerar

I division 4 imponerar Ruda IF. Nykomlingarna inledde med en övertygande förlust hemma mot Färjestaden, en match som kom snett in i planeringen och som Ruda inte var med i alls.
Men det har rätat ut sig och det handlar inte om tur att Ruda senast har spöat både Smedby och Hossmo borta. Ruda är så bra.
Ruda kommer att fortsätta vara med på den övre halvan av sydöstra fyran – med reservation för många skador.

Vad händer med HIK?

Men vad händer med Fredrik Klings Högsby IK?

Tre matcher och tre förluster och inte ett enda mål framåt och sist i tabellen.

Det är just målskyttet som fallerat. HIK har målskyttar men de måste bli ännu mer på hugget och tuffare i boxen.
Redan imorgon tisdag spelar Högsby igen, hemma mot Lagan. Lagan som ligger precis ovanför Högsby med två poäng – två oavgjorda matcher.
Upp till bevis, HIK! En seger och ni är med på banan igen.

Mersmak för IFKO

I den nordöstra femman lossnade det för IFK Oskarshamn i lördags. 6-0 borta mot IFK Österbymo var med stor mersmak och precis den islossning laget behövde i målskyttet.

Spelmässigt har IFKO haft övertaget i samtliga seriematcher. Laget har pressat tillbaka hembackande motståndare men haft svårt att få hål på dem.

IFKO har kladdat lite för mycket och försökt spela sig igenom köttmurarna. I lördags lyckades liraren Nicki Avdyli med detta men det var också mycket direkt på mål och skott. Det är just melodin mot hemmabackande lag. Tufft spel direkt på mål och hugg på andrabollar/returer.
Jag var på Riavallen i fredags och fick se min gamla moderklubb, Hjältevads IS, numera hopslaget med Mariannelunds AIS till HIS/MAIS, få stryk med 3-0. Det var självklart en härlig seger för Fårbo FF som var ganska slitna efter tre matcher på sju dagar.

FOTO: FREEPIK


Men frånsett fotbollen så fick jag höra ett rykte som sa att SK Lojal har fått in tre division 1-spelare, som pendlar mellan Stockholm och Vena. Det skulle vara tre invandrare/flyktingkillar som har kompisar i Hultsfred och som spelar i Lojal. Det var Fårbo FF:s ständige ordförande, Torsten Backskär, som fått höra uppgifterna från lagledaren i Krokstorps IF, Lars Lundgren.
Nyfiken som jag är så ringde jag givetvis upp SK Lojals lika ständige ordförande, Björn Johnsson, och frågade om det låg någon sanning i detta.
Han skrattade lite och sa.

”Nä, men det skulle vara kul om det var så.”


Det finns nog en liten variant av sanning i påståendet då SK Lojal fick in två spelare till hösten. Det är två invandrarkillar som har kompisar som spelar i Lojal. Båda har spelat med Hemgårdarnas BK från Linköping i division 4. Det intressanta är väl att den ena av killarna spelar i elitserien i futsal med Örebro och som enligt Björn är oerhört teknisk.
Lojal möter just Fårbo hemma i kommande omgång.
”Men tyvärr är ingen av dessa två med då. Men Kacke Jashari är tillbaka och honom känner de väl igen i Fårbo”, sa Björn Johnsson.
Kacke är fotbollsfostrad i OAIK och han är en härlig kille och fotbollsspelare.
Men Fårbo slipper möta några division 1-spelare. Det får de vänta med tills de möter IFKO lite längre fram.
IF Stjärnan ångar på och är det enda laget som är obesegrat efter fyra omgångar. Senast var det Storebro som programenligt fick stryk. 2-0 slutade matchen.

”För tidigt”

IK Oskarshamn spelade första träningsmatchen hemma i onsdags och slog seriekonkurrenten Linköpings HC med 4-1. Första träningsmatchen är alltid första träningsmatchen men att vinna står alltid högt på listan, även i uppbyggnadsskedet.
Visst är det för tidigt att börja spekulera om seriespelet. Men vem kan låta bli att spekulera om laget och jämföra med fjolårets. På papperet känns det som att IKO äntligen fått in en sportchef/manager som hittar rätt bland spelarna och som har bra fingertoppskänsla. I samma andetag måste jag erkänna att jag många gånger funderat över vad IKO tänkte på när de värvade förre sportchefen, Daniel Stolt. Han hade inga meriter och Västerviks IK ville inte ha honom kvar. Då flyttade han till division 1-laget Vimmerby HC där han tydligen lyckades få ihop ett bra lag.
Men från ettan till SHL är det ett djävla kliv.
Det enda rätta Stolt gjorde var att ta med sig Markus Modigs från Vimmerby HC. Markus klarade av övergången från ettan till SHL betydligt bättre än Stolt.
För att återgå till årets upplaga så får jag en bra känsla när jag ser vilka spelare som kommit in och vilka som är kvar sedan förra året.
Men i övrigt väntar jag med ytterligare kommentarer – av 30-årig erfarenhet som sportjournalist och tippande av serier.

Glöm inte att kolla på GP

Till sist: Glöm inte att kolla GP Challenge från Kroatien på lördag och heja på Dackarnas Oliver Berntzon som har chansen att köra till sig en plats i nästa års GP-serie. Det skulle sitta fint för Anderstorpsgrabben. Speedwaytävlingen visas på ESS Play.

TEXT

CONNY BLOMANDER
conny@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS