Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stödprogram nominerat till stipendium

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Det digitala stödprogrammet för sjukskrivna patienter är nominerat till ett av Sveriges största stipendium inom digitalisering och ehälsa”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Det var Anne-Lie Gustafsson, processledare för försäkringsmedicin, som fick idén till programmet redan 2016. Nu sprids programmet till sex andra regioner, och fler visar intresse.”

– Vården har länge efterfrågat verktyg för att individen ska bli mer delaktig i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. Sjukskrivningskollen gör det möjligt skapa en tidig kontakt med patienten, och låta patienten vara delaktig hela vägen tillbaka till arbete och vardag, säger Anne-Lie Gustafsson.

”Programmet nås via plattformen Stöd och behandling inom 1177:s e-tjänster. Programmet har skapats av Region Kalmar län.”

”Programmet är utvecklat utifrån användarens perspektiv”

ANNA NORRENGE, INTERAKTIONSDESIGNER PÅ REGIONSTAB KOMMUNIKATION

– Programmet är utvecklat utifrån användarens perspektiv. Just det tror jag är en av framgångsfaktorerna. Vi har haft både patienter och rehabiliteringskoordinatorer involverade i uppbyggnaden för att hitta ett upplägg som verkligen fungerar för den som är sjukskriven, säger Anna Norrenge, interaktionsdesigner på regionstab kommunikation.

”Flera hälsocentraler använder i dag Sjukskrivningskollen och under året ska programmet breddas till hela regionen. På Norrlidens hälsocentral har man varit igång sedan i februari.”

– Sjukskrivningskollen ger mig en regelbunden kontakt med patienten. Både patient och även vi som enhet blir mer aktiva i rehabiliteringsprocessen. Vi kan tidigt se behov av trepartsamtal eller stödjande samtal. Från patienterna har det bara varit positiva reaktioner, säger Emma Hallén, rehabiliteringskoordinator på Norrlidens hälsocentral där systemet använts sedan i februari.

I mitten av maj är det klart vem eller vilka som får Vitalis-stipendiet.

GRAFIK: REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS