Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Storvinnare på Eurojackpot vann på fel rad: ”Jag hade en känsla av att jag skulle vinna”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

”En man från Vällingby vann 5,6 miljoner kronor på Eurojackpot – på fel rad. Inför förra veckans fredagsdragning kompletterade han sitt stående spel med en extra rad och det var på den storvinsten kom”, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

– Jag hade en känsla att jag skulle vinna, säger vinnaren.

”Vällingbyspelaren, som är i 30-årsåldern, uppger att han spelat på Eurojackpot i två-tre år. Under den tiden har han ändrat sina rader då och då. Till förra veckans fredagsdragning fick han dock en ingivelse att han borde stärka upp sina chanser med en extra rad”, skriver Svenska Spel.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag fick bara en känsla att jag behövde något annat. Jag köpte en rad till, bara för den dragningen. Och jag hade en känsla att jag skulle vinna, men inte att det skulle bli på den raden, berättar mannen.

”Han hade dock inte i sin vildaste fantasi kunnat tänka sig att det skulle bli så mycket som 5 610 317 kronor, vilket var den exakta vinstsumman för 5+1 rätt”, skriver Svenska Spel.

– Jag hoppades på något extra att kunna resa för, inte att det skulle bli så här mycket. Det här var verkligen bästa tänkbara resultat, säger mannen nöjt.

Han tänker på både resa och framtiden när han berättar vad vinsten ska få gå till.

– Under vintern kommer jag att vilja åka någonstans där det är varmt. Sen tänker jag att jag vill gå tillbaka till att plugga och utbilda mig vidare, så det här passar bra. Och så kan jag betala av lite skulder. Resten åker in på ett sparkonto och så ska jag dela med mig till familjen säger mannen.

Pengarna kommer att delas ut i samband med ett bankmöte, som en del i Svenska Spel Turs spelansvarsarbete.

– Det gäller för alla vinster från fem miljoner och uppåt. I samband mer detta erbjuds vinnarna även ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket brukar vara väldigt uppskattat. Vi önskar att alla som vinner stort hos oss ska få en så god start som möjligt på sitt nya liv som spelmiljonärer, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Det vinnande spelet var lagt online på svenskaspel.se.

Det här är Eurojackpot: 

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (100 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, det högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Högsta vinsten till en enskild rad, motsvarande ca 1,4 miljarder kronor, gick till Tyskland i juni 2023.

Foto: Svenska Spel

+1
19
+1
10
+1
7
+1
6
+1
9
+1
4
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS