Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Svar till Ungsvenskarnas Anton Liljegren Johansson: ”Falska anklagelser”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

I lördags så gjorde vi i arbetsgruppen för att bilda PGS i Kalmar vårt första offentliga framträdande som grupp genom att arrangera en demonstration i Kalmar för ett permanent eldupphör i Gaza och för ett stopp på Israels folkmord.

En demonstration som cirka 200 Palestinasolidariska demonstranter dök upp på, som tillsammans skänkte över 30 000 kronor till välgörande ändamål i Gaza.

Nu riktar dock Ungsvenskarnas ordförande Anton Liljegren Johansson falska anklagelser om att det yttrats antisemitiska slagord under vår demonstration.

”Riktigt bottenmärke”

Vi i arbetsgruppen för att bilda PGS Kalmar har absolut inga problem med att personer, föreningar eller partier förhåller sig kritiska mot det arbete vi utför genom vår arbetsgrupp. Frågan om Palestina och Israel är som bekant en polariserad sådan. Men att man far med osanningar för att svärta ner vår arbetsgrupp och arrangemang anser vi vara ett riktigt bottenmärke.

Vi har cirka 200 vittnen och otaliga mängder videos från demonstrationsdagen som talar för vår sak. Kommer Anton och hans ungsvenskar med såna här allvarliga anklagelser så faller det sig på sin plats att också presentera bevis för dem. Här duger inte en massa lösa påståenden. Svårare än så är det inte.

Att Anton och hans gelikar väljer att fara med osanningar i ett försök att demonisera vår arbetsgrupp visar endast på hur desperata de israeliska sionisternas vänner i Kalmar börjar bli på grund av den starkt sviktande opinionen för Israel och deras folkmord i Gaza.

”Permanent fred”

Vi i arbetsgruppen för att bilda PGS i Kalmar strävar efter att alla muslimer, judar, ja alla människor i Palestina och Israel, ska kunna leva sida vid sida med varann i permanent fred och ömsesidig respekt utan sionistisk ockupation-, apartheid- och annekteringar av palestinskt land. Judar i Israel såväl som i hela världen ska inte få fläckas ner på grund av brott mot mänskligheten begångna av sionister under falsk judisk flagg och palestinska barn ska inte behöva dö i tusental på grund av sionisternas dröm om att få fullborda den etniska rensningen av Palestina som pågått i över 75 års tid nu.

Att Anton och Ungsvenskarna inte kan skriva under på ovan skrivna rader säger faktiskt mer om dem än vad det gör om oss. Vilka är det egentligen som är antisemiter?

Johan Karlsson

Luna Samra 

Ahmed Ali

Hanna Nygårds

Samtliga är medlemmar i arbetsgruppen för att bilda PGS i Kalmar (PGS står för Palestinagrupperna i Sverige)

Johan Karlsson (K)
Johan Karlsson. Foto: Pierre Stjernfeldt
+1
8
+1
1
+1
0
+1
13
+1
1
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS