Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamn behöver en evenemangsarena: ”Det är en strategisk investering i vår framtid”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Varför behöver Oskarshamn en evenemangsarena? Här svarar Sverigedemokraterna på den frågan:

Oskarshamn, en pärla vid kusten och Smålands skogar, strävar mot nya höjder av tillväxt och gemenskap. Kommunen har ett ambitiöst mål om att nå 30 000 invånare till 2030.

För att uppnå detta mål, är det avgörande att vi investerar i infrastruktur och möjligheter som inte bara stärker vår stad, utan också sätter den på kartan för att locka fler invånare och företag att etablera sig här.

”Den pågående diskussionen om att bygga en ny evenemangsarena är inte bara en fråga om sport och kultur, det är en strategisk investering i vår framtid”

Ted Nyberg (SD), Mattias Bäckström Johansson (SD) och Leif Axelsson (SD)

Den pågående diskussionen om att bygga en ny evenemangsarena är inte bara en fråga om sport och kultur, det är en strategisk investering i vår framtid. Genom att erbjuda en modern evenemangsplats, skapar vi inte bara en plats för spännande matcher och konserter, utan också en katalysator för ekonomisk tillväxt och social sammanhållning.

En mängd arbetstillfällen

Först och främst skulle byggandet av en evenemangsarena skapa en mängd arbetstillfällen, både under byggprocessen och när arenan är i drift. Lokala entreprenörer och byggarbetare skulle dra nytta av projektet, samtidigt som fler permanenta tjänster skulle skapas inom områden som eventhantering, säkerhet och service.

Men arenan är mer än bara ett ekonomiskt projekt, den är en symbol för vår stad och dess potential. Genom att etablera en modern evenemangsplats visar vi att Oskarshamn är en plats där det händer saker året runt. Det ger oss en möjlighet att locka både besökare och nya invånare, som i sin tur bidrar till ökade skatteintäkter och en stärkt lokal ekonomi.

”Öka stadens attraktivitet”

Genom att erbjuda en mångsidig plattform för olika evenemang, från idrottstävlingar till konserter och teaterföreställningar, skulle arenan locka en bred publik och öka stadens attraktivitet. Familjer med sportintresserade barn skulle se Oskarshamn som en idealisk plats att bo och växa upp i. Samtidigt skulle företag och investerare se staden som en livlig och progressiv plats att etablera sig i.

”Vad är alternativet? Förfall?

Det är viktigt att vi förstår att arenan inte bara är en kostnad, den är en investering i vår gemensamma framtid. Genom att öka stadens attraktivitet och skapa nya möjligheter för invånare och företag, kommer arenan att generera långsiktiga ekonomiska och sociala fördelar.

Det är dags för Oskarshamn att ta steget mot en mer levande och blomstrande framtid. Tiden är nu att investera i vår stad och vårt samhälle.

För, att tala ärligt, vad är alternativet? Förfall?

Ted Nyberg (SD)
Ledamot i bildningsnämnden,
samt ordförande för
Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Mattias Bäckström Johansson (SD)
Partisekreterare
Riksdagsledamot Sverigedemokraterna

Leif Axelsson (SD)
Oppositionsråd
Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Sverigedemokraterna
Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot från Oskarshamn
Mattias Bäckström Johansson (SD). Foto: Peter A Rosén
Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Perspektivskiss av den nya arenan. Skiss: Stefan Hellström, Atrio arkitekter

+1
9
+1
1
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
18

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS