Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Sverigedemokraterna: Skyddsvästen – en symbol för politiskt misslyckande

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Samhället präglas av ökande våldsamheter och osäkerhet.

Genom detta har ambulanspersonalen, våra operativt utryckande sjuksköterskor och sjukvårdare, samhällets första hjälpande hand, i Region Kalmar län tvingats ta till skyddsvästar för att utföra sina uppdrag.

Detta är inte bara en reaktion på den ökande våldsamheten, det är ett tydligt resultat av ett politiskt misslyckande som sträcker sig långt tillbaka.

Bakom dagens så kallade utmaningar ligger ett spår av politiska beslut och försummelser, där det socialdemokratiska styret i både regionen och kommunerna i länet delar ett ansvar. Under årtionden har vi sett en politik som prioriterat symboliska åtgärder framför konkreta lösningar och där oförmågan att ta itu med verkliga problem varit en konstant.

”Radikal vänsterideologi”

Regeringen Reinfeldt med dess slogan “öppna era hjärtan” banade vägen för en migrationspolitik som saknade både riktning och ansvar. Åtta år av socialdemokratiskt styre har sedan följt, präglat av en radikal vänsterideologi som förblindat politikerna för de verkliga konsekvenserna av deras politik.

Resultatet av detta har varit en negativ samhällsutveckling som nu når även oss här, i Kalmar län. Det är inte längre en fråga om avlägsna förorter i storstäderna, det är nu vår verklighet. Den misslyckade migrationspolitiken och de följande integrationsutmaningarna har blivit en del av vår vardag, och det är hög tid att vi ser sanningen i vitögat.

Det är dags att vi riktar vår uppmärksamhet mot de politiker och partier som har svikit oss. De som har försummat sitt ansvar och istället låtit de laglydiga, skattebetalande medborgarna anpassa sig till den nya verkligheten. Det är nu vi som integreras in i det nya Sverige. Det socialdemokratiska styret, i riksdag, i regionen och i kommunerna, har inte bara misslyckats med att ta itu med problemen, de har blivit en del av dem.

”Kan inte blunda”

Vi kan inte längre blunda för de politiska misstagen och bristen på ledarskap som har lett oss hit. Vi måste kräva att dessa politiska representanter och deras partier tar sitt ansvar för sina misslyckade försök med att skapa ett tryggare och mer sammanhållet samhälle för oss alla. Varför, varför ska ni väljare låna ert förtroende vidare till alla dessa partier som skapat denna negativa samhällsutveckling?

Endast Sverigedemokraterna har varit konsekventa i sin migration- och integrationspolitik. Hade man lyssnat på Sverigedemokraterna från början så hade vi inte haft denna negativa samhällsutveckling. Det är ett faktum som vi inte får ignorera när vi söker lösningar för att förbättra situationen i vårt land, vårt län och i våra kommuner.

Ted Nyberg (SD)

Ordförande

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun

Johnny Svedin (SD) 

Riksdagsledamot

Näringsutskottet

Martin Kirchberg (SD)

Regionråd i Region Kalmar län

Bo Karlsson (SD)

Ledamot i regionstyrelsen i Region Kalmar län

Anni Juhl Nielsen (SD)

Ledamot i regionstyrelsen i Region Kalmar län

Foto: Freepik

+1
21
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS