Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Talangfull amerikan till Dackarna

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

MÅLILLA

Dackarna har kontrakterat ytterligare en förare. Den här gången handlar det om en talangfull amerikan i form av 21-årige Luke Becker.

– Luke är ett framtidsnamn och jag ser honom som oerhört utvecklingsbar, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Luke Becker hade ett kontrakt med Dackarna redan till säsongen 2020. Den pågående pandemin gjorde dock att han valde att stanna kvar hemma i USA och därmed skrevs han ut ur truppen.

Nu tar amerikanen åter plats i Målillaklubbens trupp till 2021.

– Luke är en förare som jag tidigt ansåg skulle vara med i diskussionerna om en plats i truppen. Jag har haft flera samtal med honom under hösten gällande hur han ser på sitt tävlande i Europa 2021. Jag fick tidigt klart för mig att han ville satsa och ta sig till Europa nästa säsong, säger Mikael Teurnberg.

“Bra bild av honom”

Under 2019 körde Becker bland annat för Wolverhampton i den högsta ligan i England. Detta gjorde han med goda resultat.

– Jag har pratat med Jacob Thorssell, som var lagkamrat med Luke 2019 i England, och fått en bra bild av honom.

Under 2019 tävlade Becker också för Rawicz i polska andraligan. Under kommande säsong kommer han att ha sin bas i Polen, där han har skrivit kontrakt med Lodz i division ett.

– Han är bra förberedd med mekaniker och högklassigt maskinmaterial. Luke är ett framtidsnamn och jag ser honom som oerhört utvecklingsbar. Det är en förare som jag tror och hoppas ska få ett internationellt genombrott, säger Mikael Teurnberg.

“Hungrigare än någonsin”

Luke Becker är tillfreds över att ha kritat på ett nytt kontrakt med Dackarna.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Dackarna 2021. På grund av den galna situationen som världen går igenom så körde jag inte i Europa 2020. Det har gjort mig hungrigare än någonsin och nu vill jag komma tillbaka och fortsätta där jag slutade i slutet av säsongen 2019. Jag är verkligen glad att Dackarna har gett mig en ny chans och jag kan inte vänta på att få jobba med laget, säger Luke Becker och passar samtidigt på att önska alla supportrar en riktigt god jul.

“Toppförare”

I och med Luke Beckers påskrift återstår det endast två platser i Dackarnas trupp för 2021.

– Förhandlingar pågår med förare där en av platserna är avsedd för en toppförare av hög klass och den andra platsen till en backup-förare som ska finnas med och konkurrera om plats två och fyra i laget, säger Mikael Teurnberg.

GRAFIK

DACKARNA

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS