Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tareq Taylor är årets julvärd på SVT

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KULTUR & NÖJE

På onsdagen presenterade SVT:s programdirektör Eva Bäckman årets julvärd 2021. Den som får äran att tända det klassiska ljuset i SVT och önska alla en god jul innan Kalle Anka och hans vänner önskar god jul är krögaren, tv-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor som nyligen besökte Oskarshamn i samband med Bomässan.

Att tända det klassiska ljuset i SVT strax före klockan 15 för att önska alla en god jul och presentera Kalle Anka ska visas på julafton är ett hedersuppdrag. På onsdagen presenterades årets julvärd som alltså är kocken Tareq Taylor som bland annat är känd från tv-programmen Tareq Taylors matresa, Trädgårdstider och det internationella programmet Tareq Taylor’s Nordic Cookery. 2021 vann han Kristallen 2021 som årets TV-personlighet för sin insats i Tareq Taylors matresa.

“Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt”, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

FAKTA / JULVÄRDAR I SVT

Bengt Feldreich var den första julvärden år 1959 men den person som är mest förknippad med att tända det klassiska ljuset är Arne Weise som axlade rollen som julvärd mellan åren 1972 och 2002.

Sedan dess har följande personer varit årets julvärd i SVT: Lotta Bromé, Ernst Kirchsteiger, Blossom Tainton Lindquist, Ingvar Oldsberg, Anne Lundberg, Lasse Kronér, Lisbeth Åkerman, André Pops, Kalle Moraeus, Sarah Dawn Finer, Petra Mede, Henrik Dorsin, Gina Dirawi, Sanna Nielsen, Erik Haag och Lotta Lundgren, Kattis Ahlström, Marianne Mörck, och Lars Lerin.

Foto: Janne Danielsson/SVT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS