Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

TIDIGA JULKLAPPAR: Oskarshamns kommun betalar ut fem föreningsbidrag

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

”Bildningsnämndens presidium har gjort en överenskommelse om fem föreningsbidrag. Tre av bidragen kommer att beslutas av förvaltningen enligt gällande delegationsordning och två bidrag kommer att beslutas av nämnden genom ett ordförandebeslut. Därutöver genomför förvaltningen ett par strategiska inköp”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Vi har under hösten haft en dialog i presidiet om ekonomi och olika former av insatser. Vårt fokus har varit att hjälpa föreningslivet. Bildningsnämnden har tidigare tagit flera beslut om satsningar och nu är det några avslutande delar som vi genomför. För oss är föreningslivet viktigt. Vi har i år kunnat stödja och stötta många olika typer av föreningar med ett extra stöd, säger Stefan Pettersson (M), vice ordförande i bildningsnämnden.

Förening/VadBeloppBeslutsinstans
Oskarshamns motorsportklubb.
Bidraget är ett stöd till föreningens investeringar i sin anläggning.
50 000 krFritidschef
Hjortbergets skidklubb. Bidraget är ett extrastöd för att möta driftskostnaderna för anläggningen.50 000 krFritidschef
IFK Oskarshamn. Bidraget avser föreningens arbete med att anlägga volleybollplaner. 50 000 krFritidschef
Inköp av judomatta till Oscarsgymnasiet. Mattorna används av ungefär 4 föreningar som hyr lokaler av kommunen.125 000 krFritidschef
Oskarshamns ridklubb, ridskoleverksamheten. Bidraget ska gå till ökade driftskostnader som föreningen har.100 000 kronor i ett kontantstöd samt insatser motsvarande ca 85 000 kr.Bildningsnämnden via ordförandebeslut
Lokalföreningen RUM, Riksförbundet Unga Musikanter.150 000 krBildningsnämnden via ordförandebeslut

”Lokalföreningen RUM i Oskarshamn arbetar aktivt med att främja rätten till kultur för barn och unga för att bidra till en hållbar social utveckling i samhället. I föreningen får kulturutövande barn och unga en stark gemenskap, nya vänner och förebilder att se upp till. Tillsammans med Kalmar läns distrikt i RUM genomför man årligen länsgemensamma orkestrar och evenemang av olika slag”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna.

– Vi vill gärna stödja föreningen RUM i Oskarshamn för att de ska kunna fortsätta sitt arbete där unga musikanter får möta professionella musiker för att tillsammans skapa och utöva musik. Under 2023 har föreningen kunnat genomföra Jazzfestival för unga, Körmanifestation på festival Latitud 57 samt en fantastisk konsert med bandet Folk All-in Band. Med det här bidraget möjliggör vi en fortsättning på den här typen av aktiviteter, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden.

“Viktig verksamhet”

”Oskarshamns ridklubb får ett kontantstöd om 100 000 kronor. Enligt bildningsnämndens bidragsbestämmelser delar nämnden och förening på elkostnader. Föreningen betalar 25 procent av elkostnaderna. Kommunen debiterar föreningen året efter. Det innebär att föreningen enligt reglerna ska få en faktura på elkostnaderna för 2023 i början av 2024. Här görs en revidering som innebär att Oskarshamns kommun tar hela elkostnaden för 2023. Därutöver så kommer fritidskontoret att bekosta visst underhåll av anläggningen. Elkostnaden och underhållet motsvarar cirka 85 000 kronor som föreningen inte behöver betala”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna.

– Oskarshamns ridklubb bedriver en viktig verksamhet i vår kommun. Föreningen är en viktig mötesplats för många unga tjejer. Det är något vi vill stödja från kommunens sida. Föreningens ridskoleverksamhet är något vi som kommun värnar extra om eftersom den möjliggör för fler att rida. Utan ridskoleverksamheten är det många utan möjlighet till egen häst som inte skulle kunna få rida. När vi nu ger ett stöd till ridklubben är det därför ridskoleverksamheten vi fokuserar vårt stöd till, säger Anton Sejnehed.

Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M)
Anton Sejnehed (S) och Stefan Pettersson (M). Foto: Peter A Rosén

”Delegationsbesluten kommer att tas under vecka 51. Finansieringen sker via olika budgetposter, men gemensamt är att pengarna är av tillfällig karaktär och kan därför endast användas till engångsinsatser”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna.

Genrebild: Riksbanken (överst)

+1
3
+1
0
+1
0
+1
4
+1
3
+1
0
+1
1

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS