Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Tittarrekord för tv-serien om Börje Salming

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker.

– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!, säger skådespelaren Valter Skarsgård.

Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han bokstavligt talat slog sig in i världens tuffaste hockeyliga NHL. Han var en legend som satte sitt avtryck på en hel värld – både på och utanför isen. Ett bevis på hans otroliga genomslagskraft är också premiären av dramaserien om hans liv.

Folksjälen personifierad

Viaplays nya storsatsning Börje – The Journey of a Legend hade premiär under söndagen den 19 november där förväntningarna hade byggts upp under flera veckor. Och det blev en omedelbar tittarsuccé. Börje är den mest sedda originalserien på premiärdagen på Viaplay i Sverige – någonsin. På TV3 hade Börje 396 000 tittare och den totala tittarsiffran kommer fortsätta öka med extrainsatta repriser. 

– Att Börje var större än oss alla är bevisat nu. Han var folksjälen personifierad, mannen av stål med hjärtat av guld som ledde oss framåt. Att serien blev en omedelbar tittarsuccé är beviset för hans kraft. Vi är så stolta och glada över att få vara med på den här resan, säger seriens skapare och regissör Amir Chamdin som fritt baserat dramaseriens sex delar på hockeylegendens liv.

Salming slog många rekord

Serien skildrar Börje Salmings resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Han blev en av de första européerna att spela i NHL. Börje Salming var personligt involverad i projektet hela vägen tills han tragiskt gick bort i sjukdomen ALS den 24 november förra året.  

Valter Skarsgård spelar huvudrollen som Börje Salming med Hedda Stiernstedt, Jason Priestley, Oscar Skagerberg, Pelle Holmström, Jack Langedijk, Kelly van der Burg och A.C. Peterson i bärande roller. Lika mycket som serien handlar om hockey är det också en historia om kärlek, vänskap och lojalitet.

– Dramaserien Börje är verkligen en diamant i vårt utbud som vi är så stolta över och vi har verkligen gjort allt för att nå ut med denna serie. Därför är det så extremt glädjande att se att budskapet nått fram och att så många tittare bänkade sig för att se premiären. Börje Salming slog så många rekord på isen och serien Börje slog så många rekord på TV3 och Viaplay. Vi är otroligt tacksamma. Denna serie förtjänar all framgång, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige. 

Foto: Viaplay Sverige

+1
11
+1
14
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS