Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tjejlag har fått nya träningskläder: ”Idrott skapar gemenskap mellan barn oavsett ursprung”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

IFK Oskarshamns tjejlag har fått nya träningskläder tack vare samverkan mellan idrottsföreningen, Svenska kyrkan, Oskarshamns kristna råd och mångkulturella föreningen/Oskarshamns moské. I veckan träffades laget och representanter för att dela ut de nya träningskläderna.

Kristoffer Malm, som är pappa till en av tjejerna i laget, berättar för ON om hur IFK Oskarshamn fått ekonomiskt stöd från Svenska kyrkan, Oskarshamns kristna råd och mångkulturella föreningen/Oskarshamns moské för att förse tjejlaget med nya träningskläder.

”Det som är lite speciellt med just det här laget är att det är ett väldigt blandat lag med flickor från många olika delar av världen, från Ukraina till Somalia. Laget är ett väldigt fint exempel på hur idrott skapar gemenskap mellan barn oavsett ursprung. Vi frågade därför Oskarshamns församling, Oskarshamns kristna råd och Oskarshamns moské om de kunde hjälpa oss ekonomiskt så att alla tjejer i laget får en egen träningsoverall vilket alla ovanstående aktörer ställde upp på”, berättar Kristoffer Malm stolt.

Foto: Kristoffer Malm 

+1
4
+1
6
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS