Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

TV-kanaler uppgraderas till HD – så vet du om din TV klarar signalen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Det pågår just nu en uppgradering av TV-kanalerna i marknätet. Med marknätet avses de TV-kanaler som tas emot med en vanlig tv-antenn. Uppgraderingen medför att alla SVT-kanaler endast kommer att sändas i HD-kvalitet. Den tredje etappen, där Småland och Öland, ingår genomförs torsdag den 21 oktober.

TV-kanalerna i marknätet ska sändas i HD-kvalitet och under oktober pågår en uppgradering av ett 20-tal TV-kanaler i marknätet som tas emot genom en vanlig tv-antenn. Första etappen, där bland annat Stockholm, Uppland, Gävle och Norrköping ingår är redan genomförd, och Norrland och västra Dalarna har genomförts idag tisdag.

Ny utrustning kan behövas

Förutom att fler kanaler kommer att kunna ses i bättre upplösning, HD, så innebär uppgraderingen också att samtliga SVT:s kanaler, liksom TV4 och kanal 5 kommer att övergå helt till HD-sändningar.

För att kunna titta på TV med HD-kvalitet kan du kan behöva ny utrustning. Om din TV eller digitalbox är tillverkad efter 2008 så har den förmodligen stöd för HD men om du har äldre utrustning så kan du behöva byta. För att kontrollera om din TV klarar HD så kan du kolla på kanal 88 som är en testkanal.

Oavsett om du har ny eller gammal TV så kan du behöva göra en kanalsökning för att se kanalerna igen.

Småland i etapp 3

Arbetet med uppgraderingen av marknätet i Småland kommer ske den 21 oktober mellan klockan 10-18. Arbetet kan leda till kortare sändningsuppehåll och alla hushåll som tar emot TV genom en vanlig antenn via marknätet berörs.

Du som bor i ett flerfamiljshus och tittar genom kabel-tv påverkas inte. Du som tittar på TV via satellit-tv eller iptv kommer inte heller att märka någon skillnad.

FAKTA / Datum för uppgradering marknätet

2021-10-05 Etapp 1 – Stockholm, Uppland, Södertälje, Gävle & Norrköping/Valdemarsvik

2021-10-19 Etapp 2 – Norrland & Västra Dalarna

2021-10-21 Etapp 3 – Östra Dalarna, Värmland, Närke, Västmanland, Östergötland, Småland, Gotland, Öland & Skövde

2021-10-26 Etapp 4 – Göteborg, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg, Bohuslän & Dalsland

2021-10-28 Etapp 5 – Skåne, Blekinge & Halland

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS