TVÅMÅLSSKYTTEN ZAKARIA SAWO EFTER OAIK-SEGERN I HEMMAPREMIÄREN: ”Vi är starka”

Mål, OAIK: Zakaria Sawo 2, Måns Söderqvist.

Ett mål i seriepremiären för en vecka sedan.

Två mål i hemmapremiären på lördagseftermiddagen.

Oskarshamns AIK:s stjärnspelare Zakaria Sawo är bevisligen glödhet redan från start.

ON pratar med honom efter 3–2-vinsten mot Lindome GIF på ett aprilväderpinat Arena Oskarshamn.

Han gjorde 1–1-målet – ett annorlunda nickmål på stopptid i den första halvleken (46:e minuten).

Zakaria Sawo (nummer 11) och lagkamraterna jublar efter 1-1-målet. Foto: Peter A Rosén

”Den studsade in via bakhuvudet på mig”

ZAKARIA SAWO OM 1-1-MÅLET

– Jag fick med mig vinden lite där och den studsade in via bakhuvudet på mig, säger Zakaria Sawo, som sedan gjorde 3–1-målet i den 67:e minuten.

– Jag kom rätt fri och Måns (2–1-skytten Söderqvist som hittade rätt i den 52:a minuten) kom på utsidan. Försvararen blev väl lite förvirrad och jag försökte hitta bortre.

Zakaria Sawo gjorde en mycket bra match. Foto: Peter A Rosén

Ja, och hattricket var inte långt borta…

– Nej, men det får bli i nästa match i stället, säger Zakaria Sawo och skrattar.

”Återigen en riktigt bra insats av allihop”

Vad säger du om matchen som helhet?

– Återigen en riktigt bra insats av allihop. Vi gjorde det vi skulle göra. Det började lite segt och de gjorde 1–0 (i den 16:e minuten) – men vi reste oss på ett väldigt bra sätt. Vi är starka hemma – och det kommer vi att vara under hela säsongen. I slutet fick de in en reducering (3–2-målet kom i den 79:e minuten), men vi var starka och höll ihop det på ett bra sätt, säger Zakaria Sawo.

Zakaria Sawo, med koll på bollen. Foto: Peter A Rosén

OAIK har inlett seriespelet i den södra division 1-serien med två vinster – det blev 3–0 borta mot Vänersborg i den första matchen.

Nästa söndag, den 17 april, väntar Trollhättan på bortaplan.