Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Tyck till om den nya översiktsplanen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Den övergripande översiktsplanen för Oskarshamns kommun kommer snart att vara tillgänglig på en utställning. Då finns det en möjlighet för allmänheten att skicka in skriftliga synpunkter.

Ursprungligen var den övergripande översiktsplanen för kommunen kopplad till år 2050 – men det har man nu ändrat till år 2030 istället. Det är handlar således om en tioårsplan.

Det var för tio år sedan som kommunstyrelsen satte igång arbetet med att mejsla fram den nya översiktsplanen. En kommun måste ha en övergripande översiktsplan som täcker hela kommunens geografiska yta, där man anger vissa prioriteringar.

Förslaget till övergripande översiktsplan har varit ute på samråd – och det har kommit in en del synpunkter. Nu är den mogen för att visas på utställning – det är det sista skedet i den långa processen. Under två månader är den tillgänglig för alla på en utställning. Då finns det en möjlighet för dem som vill att skicka in skriftliga synpunkter. När de har kommit in, så bakar man ihop en ny sammanställning, med eventuella revideringar, och sedan är det dags för ett slutgiltigt beslut i fullmäktige (målsättningen är att det ska ske innan sommaren).

Det finns dessutom en fördjupad översiktsplan för Oskarshamns tätort.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS