Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Västerviks sjukhus får återigen toppbetyg: ”Mycket glädjande”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) skickar årligen ut en enkät till landets samtliga AT-läkare där de får betygsätta sin arbetsplats och utbildning. Utifrån detta sammanställs AT-rankingen. Västerviks sjukhus hamnar återigen i toppskiktet och placerar sig på tredje plats i rankingen, konstaterar majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

– Rankingen visar återigen på att Region Kalmar län bedriver en väldigt bra utbildningsverksamhet på våra tre sjukhus. En gång är ingen gång men Region Kalmar län hamnar i topp år efter år tack vare ett seriöst och målmedvetet arbete från medarbetarna. Att Västerviks sjukhus återigen hamnar i topp är mycket glädjande och jag gläds också över de fina resultat som Länssjukhuset och Oskarshamns sjukhus får i rankingen, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Jag vill rikta en stor eloge till de handledare och kollegor som finns runt AT-läkarna! Det är tack vare dem som vi får dessa goda resultat. Vi kommer fortsätta att satsa på våra AT-läkare för att kunna erbjuda våra patienter en bra kvalitativ vård både nu och i framtiden, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Särskilt glad är jag över att 95 procent av de svarande AT-läkarna i Region Kalmar län svarar att de skulle rekommendera sin arbetsplats till andra. Det är ett jättefint betyg till våra tre sjukhus och till medarbetarna. Det är en ranking som kommer att hjälpa oss i framtiden när det gäller att rekrytera nya läkare till Kalmar län, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård samt personalfrågor.

Foto: Region Kalmar län

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS