Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

A-traktorer ska få en högre åldersgräns: ”Fel väg att gå”, anser Ungsvenskarna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY KOMMUN

I onsdags tog EU-parlamentet ett beslut om att A-traktorer ska få en högre åldersgräns (läs mer om det här).

– Det här beslutet kan drabba ungdomar som kör EPA-traktor eller planerar att skaffa A-traktor. A-traktorn är ofta deras transportmedel till skolan och sociala aktiviteter. Beslutet kan begränsa deras rörlighet, vilket på landsbygden kan leda till svårigheter att träffa vänner eller delta i aktiviteter. Det långsiktiga resultatet kan leda till en urholkning av den svenska landsbygden. Beslutet tar ingen hänsyn till den svenska EPA-kulturen, som har växt sig allt större i Sverige de senaste åren. En kultur som för många ungdomar idag är viktig både för bilintresset som finns hos många, men den sociala biten är också viktig. Man får chansen att träffa nya människor och bilda långvariga vänskapsband, säger Mathis Reinholz, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Högsby kommun.

Han fortsätter:

– Vi i Ungsvenskarna är övertygade om att detta är fel väg att gå. För det första anser vi att EU inte ska lägga sig i hur vi ska reglera A-traktorerna, då de inte tar hänsyn till lokala förutsättningar och behov. Men för att komma till rätta med säkerhetsproblemen bör man i stället höja hastighetsgränsen – för att minska risken för trimning – och införa höjda säkerhetskrav, såsom bälteskrav.

Genrebild, A-traktor
En A-traktor. Genrebild: Peter A Rosén
+1
14
+1
0
+1
0
+1
7
+1
2
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS