Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Angelica Katsanidou (S): ”Region Kalmar län ligger i topp tillsammans med Gotland”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Regionrådet Angelica Katsanidou (S) svarar nu på interpellationen, med rubriken ”Vad kan vi göra för att skynda på vaccineringen mot covid-19”, från Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD).

”Malin Sjölander och Jimmy Loord undrar i sin interpellation hur det går med vaccineringen inom regionen, om målet kan nås och så vidare. Låt mig först tydliggöra följande: det råder fullständig transparens i frågan om vaccineringsarbetet mot covid-19. Såväl politisk majoritet som politisk opposition får samma information om läget och arbetet av regionens tjänstepersoner”, skriver Angelica Katsanidou.

Hon fortsätter:

”Krävs det politiska beslut eller ytterligare resurser står jag och Länsunionens redo att när som helst kalla in krisledningsnämnden eller regionstyrelsen för att fatta beslut.”

”Absolut viktigaste”

”Bekämpningen av pandemin sker i brett samarbete över blockgränserna. Enligt mig finns det inga som helst partiskiljande uppfattningar i frågan om att genomföra och fullfölja vaccinationsinsatsen snarast. För Region Kalmar län är vaccinationsfrågan – att bekämpa pandemin genom att nå en hög täckningsgrad i befolkningen fortast möjligt – den absolut viktigaste.”

”Regionen bedriver för närvarande ett intensivt vaccineringsarbete med full kraft. Arbetet känns hoppfullt. Vi ser exempelvis hur antalet konstaterade fall på kommunernas särskilda boenden minskar tack vare vaccinationen av de allra äldsta och sköraste. Region Kalmar län har kapacitet att vaccinera i den takt som vaccinet levereras till oss. Får regionen bara leveranserna kommer regionen att leva upp till de nationella målen.”

”Löper på enligt plan”

”Detta är den bedömning som ansvariga tjänstepersoner gör. Arbetet med vaccineringen fortsätter med planering och genomförande av de olika faserna i vaccinationen mot covid-19. Arbetet med de första grupperna när det gäller vaccinering löper på enligt plan.”

”Folkhälsomyndighetens nationella statistik visar att Region Kalmar län ligger i topp tillsammans med Gotland när det gäller andel vaccinerade i befolkningen. Parallellt tar regionen nästa steg med gruppen 65 år och äldre samt riskgrupper, där nu de som är 80 år eller äldre har erbjudits tider runt om i länet. Under de kommande veckorna ska primärvården och de privata hälsovalsenheterna enligt planeringen få över 15 500 doser för att kunna ge en första dos till personer över 80 år, brukare och personal med LSS, hemtjänst och deras hushållskontakter.”

”Europeiskt dilemma”

”Detta som sagt under förutsättning att vaccinet levereras som det ska. Tillgången är det som kan begränsa regionen, inte den egna organisationen. I sammanhanget är det viktigt att känna till att de uteblivna eller försenade leveranserna är ett europeiskt dilemma som alla EU-länder arbetar med. Samtidigt pågår ett intensivt arbete från såväl EU, staten och regeringens vaccinationssamordnare för att säkerställa utrullningen av vaccinleveranserna”, skriver Angelica Katsanidou.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS