Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Äntligen premiär för populära musik- och fordonskvällar i Kristdala: ”Ska bli riktigt kul”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

Nu på torsdag den 30 juni är det äntligen premiär för de populära musik- och fordonskvällarna på torget i Kristdala. Evenemanget har, precis som allt annat, tvingats till två års pandemiuppehåll men nu är det äntligen dags att komma igång igen. I sommar bjuder Kristdala Samhällsförening in till fyra härliga kvällar för hela familjen.

Fyra musik- och fordonskvällar är inbokade på Kristdala torg i sommar. Premiären går av stapeln den 30 juni och sen blir det ett evenemang varannan torsdag. Kristdala samhällsförening står som arrangör och varje kväll sponsras livemusiken av olika företag.

Rockabilly först ut

Först ut är bandet Ramblin’Ellie & The Bashtones som spelar härlig rockabilly från 50- och 60-talet.

”Det är första gången för Ramblin’Ellie & The Bashtones i Kristdala och vi har hört mycket positivt om bilträffarna här. Vi tycker att det ska bli jättekul att få komma och spela och ser verkligen fram emot detta”, säger Simone ”Ramblin’Ellie” Simonsson som är sångerska i bandet.

”Jag tycker det ska bli riktigt kul att få komma och spela i Kristdala. Har ju varit där ett par gånger tidigare i andra band och det har varit bra uppslutning på publik och framförallt fina bilar”, säger basisten Michael ”Tennessee Mike” Lith.

Träff för veteranfordon

Samtliga kvällar inleds med fordonsträff och under kvällen hjälps publiken åt att rösta fram kvällens trevligaste fordon. Sen utser även kvällens fordonsvärdar ett fordon till värdarnas val. Båda fordonen premieras med fina priser sponsrade av ett lokalt företag.

”En nyhet för i år är att man röstar genom att skriva fordonets registreringsnummer på röstlappen vilket sparar både tid och arbete för våra fordonsvärdar”, säger Tommy Poopuu, som är ansvarig för evenemangets fordonsträff.

Begränsat med plats

Sista träffen i augusti 2019, före pandemiuppehållet, blev det en kanonsuccé med långt över hundra fordon på torget i Kristdala.

”Ja, då fanns det inte plats för en enda bil till på hela torget. Det stod bilar överallt. För de som vill ställa ut bilen är det viktigt att komma i god tid då vi har ett begränsat antal platser för fordonsparkering. Vi har ingen föranmälan och fordonsvärdarna avgör när det är fullt”, säger Tommy Poopuu och tillägger att om man inte får plats så finns det parkeringar i närheten av torget att ställa på istället.

Fest för hela familjen

Musik- och fordonskvällarna är en riktig familjefest med besökare från 0 till 100 år. Under kvällen ordnar samhällsföreningen så att det finns hoppborg för barnen, ett lotteri med finfina vinstkorgar. Den som är hungrig behöver inte gå långt. Föreningen ordnar med både servering av nygrillad korv och hamburgare samt dricka och nypoppade popcorn. Det finns även kaffeservering med hembakat.

Bandet Ramblin Ellie & The Bashtones som spelar den 30 juni består av Jumpin’ Tom, Mr. Toothpicker, Ramblin’ Ellie, El Sosa och Tennessee Mike. Foto: Privat
Musik- och fordonskvällarna lockar många besökare till torget. Cyklar är dock inte tillåtna på området hälsar arrangören. Arkivfoto: Annicka Gunnarsson
Fordonsutställning på Kristdala torg
Såväl gamla som nya fordon deltar i fordonsträffen och det är allt från bilar, lastbilar och traktorer till motorcyklar och veteranmopeder. Arkivfoto: Annicka Gunnarsson

FAKTA / MUSIK- & FORDONSKVÄLLAR I KRISTDALA

Fordonsträff, livemusik, hoppborg, servering av grillat, kaffe och hembakat, lotteri mm.

30 juni – Ramblin Ellie & The Bashtones

14 juli – Jumpin Tom & The Amplifiers

28 juli – Hurley & The Blue Dots

11 augusti – Flatland Trio

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS