Anton Sejnehed (S): ”Jag har erbjudit mig att hjälpa Leif”

Anton Sejnehed (S): ”Jag har erbjudit mig att hjälpa Leif”

2022-07-09 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

– Jag har vid flera tillfällen sagt att jag tycker att förtroendevalda ska få besöka verksamheter som de är ansvariga för. Det är för mig självklart, säger Anton Sejnehed (S) när ON ber honom att kommentera lördagens insändare från socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD).

– Jag är ordförande i bildningsnämnden och har i kommentarer på Oskarshamns-Nytt erbjudit mig att hjälpa Leif att besöka våra verksamheter om han så önskar. Det erbjudandet står fortsatt kvar. Hans partikamrater har tidigare gjort besök inom bildningsnämndens verksamheter. 

– Som du har skrivit tidigare så har jag också sagt till hela fullmäktigeförsamlingen att de är välkomna på besök i bildningsnämndens verksamhet. Här finner du den artikeln.

”För mig är det självklart att förtroendevalda ska kunna besöka verksamheter i kommunen”

ANTON SEJNEHED, ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA OCH ORDFÖRANDE FÖR BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– För mig är det självklart att förtroendevalda ska kunna besöka verksamheter i kommunen. Det kan ibland innebära att man inte kan komma den aktuella tiden eller dagen, men några generella förbud tror jag inte på. Socialdemokraterna har haft ordförandeskapet i socialnämnden i många år och aldrig haft ett förbud mot att besöka socialnämndens verksamheten. Idag har inte Socialdemokraterna ordförandeposten i socialnämnden, utan det är en moderat som är ordförande (Rolf Lindström).

Anton Sejnehed fortsätter: 

– Jag kan lova Leif att den dagen som en socialdemokrat är ordförande i socialnämnden så kommer jag i egenskap av ordförande för Socialdemokraterna att vara tydlig med mina förväntningar om att vi ska bidra till att det ska vara lätt att ha kontakt med förtroendevalda. Eftersom det är en moderat som är ordförande i socialnämnden så föreslår jag att Leif tar kontakt med denne eller hans parti för att be det moderata partiet vara tydliga mot sin socialnämndsordförande om vilka förväntningar de har.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: