Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejnehed (S): ”Leif Axelssons påstående är löjligt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

 Leif Axelssons påstående om att Socialdemokraterna har stoppat honom från att besöka äldreboenden är löjligt, säger S-ordföranden Anton Sejnehed till ON på fredagskvällen.

Han betonar att Socialdemokraterna inte har tagit något beslut om att han ska få, eller inte få, besöka några äldreboenden i Oskarshamns kommun.

”Det är en fråga som Socialdemokraterna inte kan besluta om”

ANTON SEJNEHED, ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det är en fråga som Socialdemokraterna inte kan besluta om, säger Anton Sejnehed.

– Jag kan bara beklaga att Leif och andra politiker inte har möjlighet att besöka äldreboenden. För min egen del är besök i våra verksamheter viktigt och något jag prioriterar, i mitt fall gäller det förskolor, skolor, fritids- och kulturverksamhet. Jag vet att flera förtroendevalda i bildningsnämnden också gör besök i dessa verksamheter. 

– Leifs upprördhet bör – om han inte vill rikta den mot covid och ökad smittspridning, vilket är förvaltningens motivering – istället riktas till socialnämndens ordförande (Rolf Lindström) som är den som kan ta olika former av beslut. Ordförande i socialnämnden är inte en socialdemokrat utan en moderat. Det borde Leif känna till, understryker Anton Sejnehed, som utvecklar sina tankegångar i kommentarsfältet på Facebook, under en av ON:s artiklar.

Han skriver att han beklagar att Leif och andra politiker inte kan besöka äldreboenden på grund av smittan.

Hoppas på en lösning

”Jag hoppas att det går att finna en lösning på detta. För egen del tror jag att besök i verksamheterna alltid är viktiga och värdefulla. Som du vet så innebär mina uppdrag att jag främst besöker förskolor, skolor, kultur- och fritidsverksamheter. Det ger alltid mycket att få göra dessa besök. Något jag vet att politiker från andra partier uppskattar och tar sig tid till.”

Han fortsätter:

”Har du synpunkter på att förvaltningen nekar dig och andra att besöka äldreboenden på grund av corona så tänker jag att du gör bäst i att kontakta socialnämndens ordförande, som ju är en moderat och inte en socialdemokrat. Vill du besöka en av våra förskolor eller ett av de fritidshem som är öppet i sommar, så lovar jag att som bildningsnämndens ordförande hjälpa dig att få kontakt med någon som kan ordna ett besök åt dig. Bara hör av dig om du är intresserad och vill ha hjälp.”

Anton Sejnehed (S), ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS