Anton Sejnehed (S): ”Mycket glädjande”

Anton Sejnehed (S): ”Mycket glädjande”

2021-06-11 0 av Peter A RosénOSKARSHAMN

Finansministern Magdalena Andersson (S) lyssnar på partikamraterna i Oskarshamns kommun.

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun har tidigare föreslagit att de generella statsbidragen varje år automatiskt ska räknas upp i förhållande till pris- och löneutvecklingen.

Och finansministern, som leder Socialdemokraternas jämlikhetskommission, lägger nu fram ett förslag i frågan.

”En framgång”

”Att finansministern tillsammans med övriga i Socialdemokraternas arbetsgrupp för ”Fördelningspolitik för jämlikhet och rättvisa” föreslår att statsbidragen bör räknas upp automatiskt i förhållande till pris- och löneutvecklingen är en framgång för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun”, skriver partiet i ett pressmeddelande på fredagen.

”Att finansministern nu så tydligt delar vår syn på de generella statsbidragen bådar gott inför den kommande partikongressen i november”

ANTON SEJNEHED, ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det är mycket glädjande att finansministern och arbetsgruppen har tagit intryck av vad vi har motionerat om till partikongressen. Att finansministern nu så tydligt delar vår syn på de generella statsbidragen bådar gott inför den kommande partikongressen i november – och för välfärden. Jag är glad och stolt över att Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun i flera frågor påverkar den nationella politiken. Det här tillsammans med frågan om körkort för unga är två tydliga exempel, säger Anton Sejnehed (S), bilden, som är ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun.