Bäckström Johansson (SD): ”Svårt att förstå”

Bäckström Johansson (SD): ”Svårt att förstå”

2020-10-13 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

Idag debatterades Stångådalsbanan och Tjustbanan i riksdagen, efter en interpellation som oskarshamnaren och riksdagsledamoten Mattias Bäckström Johansson (SD) hade ställt till infrastrukturminister Thomas Eneroth (S).

– De regionala järnvägarna är viktiga och de som lyfts specifikt, Stångådalsbanan och Tjustbanan, är viktiga för sydöstra Sverige. Framför allt för utveckling av den regionala arbetsmarknaden och för att få den att växa, möjligheterna till att studera och för att gods ska kunna transporteras effektivt, sa Mattias Bäckström Johansson.

– För Sverigedemokraterna och många på landsbygden är det svårt att förstå det ensidiga fokuset på snabbtåg. Landsbygden imponeras inte direkt över prioriteringen över att spendera hundratals miljarder på snabbtåg som ska gå aningen fortare, men som sker på bekostnad av investeringar på de regionala järnvägarna med tåg som i många fall inte går alls, i låg hastighet och i detta fall på dieselolja istället för el, sa Mattias Bäckström Johansson.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: