Bara en poäng för Craftstaden

Craftstaden behövde tre poäng hemma mot Åstorp/Kvidinge för att komma närmre säker mark i tabellen. Det blev en.

Med fyra matcher kvar hänger det allsvenska kontraktet på en skör tråd.

Gästerna från Skåne började klart bäst, de satte fart på bollen och hemmalaget hängde inte med. Åstorp/Kvidinge gick också fram till en 2–0-ledning innan Craftstaden kom igång och kunde reducera genom Robin Lennartsson.

I den andra perioden fick Craftstaden in en snabb kvittering bara för att minuten senare ånyo hamna i underläge.

Efter det bedarrades gästernas tempo något, Craftstaden tog över matchen och vände till ledning med 4–3. Man hade dessutom bud på flera mål, men istället steppade gästerna upp igen och kvitterade till 4–4, som också var ställningen inför tredje perioden.

Via två bjudningar, en åt vardera håll var ställningen 5–5 med minuten kvar. Ett Craftstaden i stort poängbehov tog ut målvakten och Patrik Ekman höll på att bli matchhjälte med bara sekunder kvar. En kanonräddning tog dock matchen till förlängning, där Åstorp/Kvidinge kunde avgöra i tom bur eftersom Craftstaden fortsatte att spela utan målvakt i jakt på bonuspoängen.

Stor besvikelse

Besvikelsen var stor i Craftstaden, det är stor skillnad på en och tre poäng.

– Vi gör en bra match framåt, men det håller inte att göra så många individuella misstag på den här nivån. Då vinner man inga matcher, konstaterar lagkaptenen Adam Waktel.

­– Säsongen har varit kämpig, det känns som om det är mycket stolpe ut för oss.

Tuffare

Fyra matcher återstår av serien, Craftstaden har fyra poäng upp till Lagan och fem poäng upp till Lockerud på rätt sida strecket. Lockerud har dock en match mindre spelad, man möter jumbon Lidköping, så på söndag kväll kan läget vara ännu tuffare; åtta poäng upp till säker mark.

Förutsättningarna kunde onekligen vara bättre.

Nästa uppgift är Fagerhult borta redan den 26 februari, sedan väntar just Lockerud hemma i Oskarshamn den 1 mars. Efter den matchen kan Craftstadens öde vara beseglat.

Trots förlusten mot Åstorp/Kvidinge delar tränare Thommie Erlandsson ut bra betyg till Robin Lennartsson och Erik Söderström.