Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Bäst i landet: Förra året hade Oskarshamns sjukhus den kortaste väntetiden bland alla akutmottagningar i Sverige

ANNONS

OSKARSHAMN

Akuten på Oskarshamns sjukhus gav den allra snabbaste hjälpen bland alla akutmottagningar i Sverige förra året, 2021.

Medianvistelsetiden landade på två timmar och 13 minuter.

Sämst var Karolinska universitetssjukhusets akutmottagning i Huddinge, där medianvistelsetiden låg på sex timmar och 22 minuter.

Det skriver Läkartidningen, som konstaterar att det givetvis är en rejäl storleksskillnad mellan de nämnda akutmottagningarna.

Sjukhuset i Oskarshamn hade 10 400 akutbesök 2021 – Huddinge hade 41 000.

”29 procent av besöken i Oskarshamn ledde till sjukhusinskrivning, i Huddinge var andelen 40 procent”, skriver Läkartidningen, som slår fast att den sammanlagda vistelsetiden på akutmottagningarna i landet har ökat, enligt statistik från Socialstyrelsen.

”Men skillnaderna är stora mellan olika regioner och sjukhus”, skriver Läkartidningen.

– Det är verkligen fantastiskt att de goda resultaten hålls i och att vi återigen har landets snabbaste akutmottagning i Oskarshamn. Medarbetarnas engagemang och betydelse för de goda resultaten kan inte hyllas nog. Topplaceringarna Region Kalmar län ständigt uppnår visar på styrkan i vår organisation där medarbetarna varje dag tar steg för att bli lite bättre, säger Oskarshamnsbon och regionrådet Peter Wretlund (S) i ett pressmeddelande från majoritetspartierna (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet) i Region Kalmar län.

– Detta är ett utmärkt resultat bland många i vårt län. Nu gäller det som alltid att fortsätta hålla i de goda resultaten och satsa på att utveckla det som behöver bli bättre, så att länets invånare känner sig fortsatt trygga, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd.

– Att medarbetarna på våra sjukhus, och då särskilt Oskarshamns sjukhus, får kvitto på att deras fantastiska insatser verkligen gör skillnad är strålande nyheter. Att väntetiden dessutom har minskat från fjolårets Sverigebästa resultat är extra glädjande, säger Oskarshamnsbon och regionrådet Lena Granath (V).

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS