Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Beslut: Viktig information till elever och föräldrar i Mönsterås kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

”För att minska risken för smittspridning kommer elever i årskurs 7-9 på Parkskolan i Mönsterås och Krungårdsskolan i Blomstermåla att återgå till undervisning på plats stegvis”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

 ”Först att återgå till undervisning på plats är elever i årskurs nio. Från och med den 22 mars kommer alla elever att ha undervisning på plats. Denna vecka har högstadieeleverna distansundervisning efter rekommendation från Region Kalmar läns smittskyddsläkare. Beslutet om en stegvis återgång till undervisning på plats fattas för att minska risken för smittspridning i skolorna och i kollektivtrafiken, och innebär att:

⋅ elever i årskurs nio kommer att ha undervisning på plats från och med måndag den 8 mars, medan elever i årskurs sju och åtta har fortsatt distansundervisning.

⋅ elever i årskurs sju och åtta kommer att ha växelvis distansundervisning enligt ett roterande schema från och med måndag den 15 mars.

⋅ alla elever kommer att ha undervisning på plats från och med den 22 mars.

”Planeringen utgår från att vi behöver prioritera undervisning på plats för våra niondeklassare för att säkerställa att de uppfyller de mål som behövs för att få slutbetyg och kunna fortsätta vidare till gymnasiet.”, skriver kommunen.

”Hoppas vi verkligen”

– Tidigare var planen att helt återgå till undervisning på plats. Vår ambition är nu att i stället kunna välkomna alla elever åter vecka 12, det hoppas vi verkligen. Det är avgörande att alla följer myndigheternas rekommendationer både i skolan och på fritiden för att det ska fungera, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

”Berörda vårdnadshavare och elever kommer att få mer utförlig information via skolan om vilka dagar eleverna har distansundervisning respektive undervisning på plats. Elever som har distansundervisning erbjuds även fortsättningsvis möjlighet att beställa skollunch för avhämtning. Beslutet om distansundervisning omfattar inte elever i grundsärskolan. Undantag görs för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans”, skriver kommunen.

ARKIVFOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS