Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Camerata Nordica följer upp förra årets succé med konserter i alla länets tolv kommuner

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MUSIK

Efter förra årets succé med Musik på släp får Kalmar läns 12 kommuner även denna sommar besök av musiker ur Camerata Nordica som framträder på scensläpet. I Oskarshamns kommun är det Bråbo som kommer att få besök av Camerata Nordicas musiker.

Musik på Släp har som mål att nå en publik som sällan eller aldrig besöker de ordinarie konserterna. Camerata Nordicas musiker tillsammans med konferencieren och sångerskan Kristina Ruhnström skapar en familjär atmosfär som gör musiken tillgänglig för alla. Här bjuds på en klassisk repertoar, folkmusik samt några av de mest älskade svenska melodierna.

Sommarfestivaler i länet

Sedan 2020 har Camerata Nordica och Öland Chamber Players samarbetat kring en sommarfestival på norra Öland samt några andra evenemang under resten av året. Sommarfestivalens konstnärliga vision är att erbjuda fem konserter på Annas Farm i Föra: Tre kammarmusikkonserter, Musik på släp samt miniDiscovery för att introducera barn och även vuxna till stråkinstrumenten med ett program som sträcker sig från Mozart till Star Wars.

Camerata Nordica deltar även i flera andra konsertserier och festivaler. Att erbjuda ett subventionerat utbud till lokala arrangörer och kommuner ger en fantastisk möjlighet att utöka orkesterns sommaraktiviteter. Det ger också tillfällen att på olika sätt stötta olika arrangemang som äger rum i Kalmar län. Två konserter under Västerviks kammarmusikfestival och en konsert i Kalmar stadspark är bara två exempel.

Kort turné i Sverige

Camerata Nordica Chamber Ensemble kommer också att genomföra en kort turné i Sverige och en i Europa. Orkestern har blivit inbjuden till Kivik för att spela under Musik i Äppelriket och ett par veckor senare till Villa San Michele på Capri i Italien som en av deras sommarkonserter.

– Jag tycker att det är riktigt spännande med en så hektisk sommar, det är många konserter med olika program, ensembler och sammanhang och jag ser fram mot att se hur allt utvecklar sig, säger Zéphyrin Rey-Bellet som är orkesterchef och konstnärlig chef för Camerata Nordica.

– Det är också trevligt att träffa nya arrangörer som till exempel Carlas Café i Näsby på södra Öland. Där ska vi framföra Mozart och Brahms klarinettkvintetter den 8 juli tillsammans med klarinettisten Emil Jonason.

Musik på släp

28/6 Torsås
29/6 Nybro
30/6 Mörbylånga
1/7 Bråbo
7/7 Revsudden
13/7 Timmernabben
14/7 Aboda Klint
15/7 Gamleby
16/7 Vimmerby
17/7 Hultsfred
18/7 Föra
19/8 Emmaboda

Öland Camber Players

18/7 Föra
27/7 Föra
31/7 Föra

Övriga samarbeten

2/7 Poesi på Öland, Byxelkrok
3/7 Kalmar Stadspark
8/7 Carlas Café, Näsby
9/7 Musik i Äppelriket
13/7 Kalmar Stadspark
22/7 Villa San Michele, Capri
30/7 Magnus lada, Mönsterås
3/8 Västervik Kammarmusikfestival
3/8 Oskarshamns kyrka
4/8 Drottning Victorias Hotell & Vilohem, Borgholm
20/8 Emmaboda

Foto: Urban Wedin

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS