Därför lämnar Lina Danlid Burke (C) kommunledningsutskottet i Högsby

Därför lämnar Lina Danlid Burke (C) kommunledningsutskottet i Högsby

2021-11-25 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

HÖGSBY

Lina Danlid Burke (C) lämnar ersättarplatsen i kommunledningsutskottet (KLU) i Högsby kommun. Det framgår av ett brev till kommunen.

Varför?

Vi ställer frågan på torsdagen.

Hon svarar så här:

– Efter valet 2018 blev jag invald som ersättare i KLU. Jag hade ju då en förhoppning om att jag skulle kunna efterträda Stihna (kommunalrådet Johansson Evertsson) framöver, men tyvärr har jag inte en livssituation nu som tillåter politik på heltid och därför lämnar jag mer plats åt Per (partikollegan Gröön, som är kommunalrådskandidat inför valet nästa höst). Det naturliga är att han får en inblick i KLU och han bör därför ha ersättarplatsen. Jag hoppas i stället kunna stötta upp Per på bästa vis som andranamn.

Lina Danlid Burke (C).

Foto: Centerpartiet

Dela gärna artikeln: