Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ett 70-tal utställare anmälda till mässa med unikt utbud: Hoppas på en riktig folkfest i Bötterum

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

BÖTTERUM

Lördag den 2 september förvandlas Bötterum hembygdspark återigen till en folkfest och mötesplats där besökaren får kunskap, verktyg och inspiration inom byggnadsvård, mathantverk, traditionellt hantverk och trädgård. Utställarna, aktiviteterna, försäljarna, maten, den trevliga miljön och den goda stämningen får både utställare och tusentals besökare att återvända hit.

På mässområdet har ett stort antal utställare bokat plats. De är hantverkare, kreatörer, försäljare, företagare och konsulter som berättar om sina kunskaper och delar med sig av sina bästa råd.

– I dagsläget deltar cirka 70 utställare, vilket är helt fantastiskt. Var kan man samtidigt träffa en korgmakare, en plåtslagare, en pelargonexpert och en kimchi-tillverkare? Jo, i Bötterum! Det som gör Bötterumsmässan helt unik är att den samlar utställare inom ett så brett spektrum. Det känns riktigt roligt att presentera ett program med den här bredden som vi, mässans arrangörer, och utställarna tillsammans har skapat, säger Susann Johannisson, byggnadsantikvarie på Kalmar läns museum och projektledare för Bötterumsmässan.

Pomolog och mathantverk

Under dagen kan besökaren prata med experter inom allt från återbruk av gamla kläder och fönsterrenovering till hur kalkfärg fungerar.

– Vill du få tips om energismarta åtgärder som passar i gamla hus? Kalmar läns museum och energi- och klimatrådgivningen från sju kommuner är på plats för att svara på frågor. Dessutom är pomologen Sven Plasgård tillbaka. Vill du veta vilken sorts frukt du har i din trädgård? Ta med dina äpplen och päron, säger Susann Johannisson.

– I år finns det fler mathantverkare än tidigare. Grillad korv, fårburgare, eldost, kroppkakor, falafel och strömming är bara några av maträtterna som några besökaren kan smaka på. Dessutom blir barn- och familjeaktiviteterna fler och fler för varje år! Som vanligt är det försäljning av plantor, hantverk, textil, plastfria färger och byggnadsvårdsprodukter, säger Susann Johannisson.

Ideell samverkan

Många ideella krafter gör mässan möjlig. Trafikvakterna kommer från Långemåla idrottsförening, kroppkakeförsäljningen sköts av Långemålabygdens medborgarförening och Långemåla hembygdsförening är värd och viktig samarbetspart liksom Kalmar läns hembygdsförbund. Kalmar läns museum projektleder mässan och Länsstyrelsen Kalmar län gör mässan möjlig genom att bidra ekonomiskt.

– Bötterumsmässan riktar sig till alla som är intresserade, arbetar med eller vill veta mer om byggnadsvård, hantverk och trädgård. Vi hälsar alla varmt välkomna till Bötterums vackra hembygdspark, avslutar Susann Johannisson.

Bötterumsmässan
Nu på lördag den 2 september är det dags för årets upplaga av Bötterumsmässan. Foto: Bötterumsmässan

Mer om evenemanget

Foto: Kalmar läns museum

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS