Fotboll: IF Ariel vann med matchens enda mål

KRISTDALA

IF Ariel behåller serieledningen i den nordöstra fotbollsfemman.

Det blev seger, med 1–0, när Storebro IF gästade Ekskogsvallen i Kristdala på söndagen.

Alexander Bogren gjorde målet i den 79:e minuten.

”Skön seger”

STEFAN CARLSSON, TRÄNARE I ARIEL

– Skön seger mot ett tungspelat Storebro IF, säger Ariels tränare Stefan Carlsson.

Stefan Carlsson, tränare i IF Ariel. Foto: Peter A Rosén

Ariel inledde dock stressat. Intensiteten var hög. Det såg ut som att bollen hade svårt att veta åt vilket håll den skulle.

Storebro tog ett visst grepp om planens centrala delar.

Tuffa dueller

De lättare Arielspelarna försökte ta sig fram på kanterna för att minska motståndarnas bollinnehav.

Flera dueller var tuffa.

Mycket står på spel för båda lagen, vilket präglade matchen.

De 95 åskådarna kunde konstatera att vinden var kall – och till en början blåste bollen i Storebros riktning.

Jakob Karlsson skallade ihop med en motståndares armbåge och huvudet blev omplåstrat mot slutet av första halvlek.

Det var tätt och tufft. Men spelet var ändå till Ariels fördel mot slutet och de gick till halvtidsvila med lite bättre känsla än Storebro.

Även om det precis i inledningen av andra halvlek såg ut som att bollen inte är rund tog Arielspelarna över allt mer.

De såg ut att försöka att spela sig igenom mitten av planen.

Framför allt Robin Berggren slog fina passningar och mittbacken Rasmus Karlsson var säker med fina spelfördelande långbollar över mittfältet.

”Vi hade en starkare defensiv än sist”

STEFAN ANDERSSON, MÅLVAKT I ARIEL

I 65:e minuten tog Jakob Karlsson en frispark centralt just utanför straffområdet. Han såg ut att gå på kraft och bollen gick över.

När Storebroförsvaret ägnade sig åt att bevaka Ariels längsta spelare, Pontus Erlandsson, i straffområdet, slog Adam Waktel hörnan som gjorde att det såg tv-mässigt ut från sidan.

Helt fri

Alexander Bogren var fri med flera meter gräsmatta framför sig och kunde omarkerat kubba fram och skjuta 1–0 från nära håll.

Det grönvita bortalaget lyckades mot slutet av matchen hålla spänningen vid liv med en rejäl slutoffensiv. Flera hörnor och en frispark från vänster.

– Vi hade en starkare defensiv än sist, säger en glad Ariel-målvakt, Stefan Andersson.

Ariel möter Djursdala SK på bortaplan på söndag.

Arkivfoto: Peter A Rosén