Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Gårdsförsäljning kan bli verklighet 2025: ”Positivt för besöksnäringen”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Regeringen arbetar just nu med att ta fram ett lagförslag för att möjliggöra gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Regeringen vill tillåta småskalig och hantverksmässig gårdsförsäljning då det kommer vara positivt för besöksnäringen på landsbygden, och är något som många väntat länge på.

I en debattartikel i Expressen skriver Jakob Forssmed (KD), Johan Hultberg (M) och Jakob Olofsgård (L) om förslaget att möjliggöra gårdsförsäljning i begränsad utsträckning, under förutsättning att Systembolagets monopol upprätthålls.

Småskalig produktion

Förslaget hade en majoritet i riksdagen redan före valet 2022 och ambitionen är att näringsidkare som har en småskalig hantverksmässig produktion av vissa alkoholdrycker ska kunna sälja sina produkter direkt till besökare, i begränsad utsträckning där de tillverkas.

”Gårdsförsäljning kommer också vara positivt för besöksnäringen. För den som vill göra sin småskaliga produktion till en destination faller nu den sista pusselbiten på plats: Möjligheten att faktiskt erbjuda besökare en möjlighet att köpa med sig den dryck som man ägnat så många tusentals timmar åt att förfina”, skriver trion i debattartikeln.

Källa: Socialdepartementet

Foto: Freepik

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS