H M Drottning Silvia köper årets första majblommor 2021

H M Drottning Silvia köper årets första majblommor 2021

2021-04-15 Av av Annicka Gunnarsson

SVERIGE

Idag torsdag, den 15 april kl 12.00, gick startskottet för alla barn som ska sälja majblommor. De orange-rosa blommorna som sparades när 2020 års insamling ställdes in kan då äntligen beställas. Enligt tradition var H M Drottning Silvia först ut med att köpa årets första majblommor.

Försäljningen sker via tusentals blombutiker, online. Varje barn har sin egen webbshop och majblommorna levereras direkt hem till köparen. Barnens försäljning pågår mellan den 15 april och 2 maj.

Under hela maj månad kan man köpa Majblommans pin från 2020 hos ICA-handlare runt om i landet. Försäljningen är en fortsättning på ICA-handlarnas stöd till Majblomman som inleddes med en rekordstor donation 2020.

Fysisk och digital försäljning av Majblomman

2021 års djurmönstrade digitala majblomma får alla som bidrar till insamlingar, som företag och privatpersoner kan starta på Majblommans hemsida. 

– ”Under pandemin har Majblomman på nära håll sett hur barnen vi finns till för betalar ett högt pris. Den ekonomiska krisen slår först och hårdast mot barn som redan lever i fattigdom. Majblommans arbete är viktigare än någonsin och det känns så hoppfullt att vi trots allt hittat ett sätt att genomföra en insamling i år”, säger Tove Lindahl Greve – generalsekreterare.

H M Drottning Silvia köper majblommor

Enligt tradition köper H M Drottning Silvia den allra första majblomman, i egenskap av Majblommans högsta beskyddare. I år har Drottningen handlat i 2020 års majblommedesigner Elin Eiseles webbutik.

Foto: Sara Friberg Kungliga Hovstaterna

Dela gärna artikeln: