High five när IF Ariel bjöd på ett rejält målfyrverkeri mot Vetlanda IBF B

KRISTDALA

Innebandymatchen i Kristdala sporthall tillhörande div. 3 Norra mellan IF Ariel och Vetlanda IBF B utvecklades till rena rama målfyrverkeriet. När krutröken hade lagt sig, så lyste siffrorna 18-8 på resultattavlan. Publiken erhöll verkligen valuta för pengarna, när man fick se hela 26 mål.

På den här nivån måste det vara tämligen ovanligt att kunna beskåda ett internationellt inslag. I den här matchen så hände det dock, eftersom Vetlandas B-lag innehöll en målvakt från Schweiz. Gästernas laguppställning bestod också av några spelare, som lirar i deras div. 1-lag.

Lätt i första

Efter bortalagets tidiga ledningsmål i första perioden, så gjorde Ariel 5 raka strutar, vilket betydde att ställningen var 5-1 till Kristdalalaget efter 20 spelade minuter.

Jämnt i andra

Periodsiffrorna 3-4 skvallrar, om att det var betydligt jämnare i den andra akten. Den största anledningen till detta stavas nog mer tid på planen för de för tillfället bästa spelarna i Vetlanda B, som hämtade upp 5-1 till 5-4 och 6-4 till 6-5. Hemmalaget drygade sedan ut sitt försprång till 8-5, innan paussignalen ljöd.

Förkrossande i tredje

Vetlandalaget fick in 8-6 i början av sista tredjedelen. Man tänkte nog då lite till mans, att det här blir kanske inte fullt så lätt att ro i hamn. Den tanken visade sig dock alldeles felaktig, för nu började det på allvar att spraka om Kristdalaklubben. 8-6 förvandlades till 12-6 i ett litet nafs.

Bortalaget stack emellan med en reducering till 12-7, innan hemmalaget smällde in fyra raketer på raken, varav 14-7 landade i öppen kasse. Ställningen var då 16-7, därefter tröstmålade gästerna till 16-8. Målkalaset avslutades av Ariel med ytterligare två inskjutna fyrverkeripjäser, som faställde slutresultatet till 18-8.

IF Ariel målskyttar
IF Ariels tre främsta målskyttar i matchen. Till vänster Victor Berggren 4 mål, i mitten lagkapten Adam Lergeborg 3 mål och till höger Emil Johansson 3 mål. Foto: Fredrik Nilsson

IF Ariel vs Vetlanda IBF B 18-8

Periodsiffror: 5-1, 3-4, 10-3

Skott: 54-32 ( 18-8, 13-15, 23-9 )

Noterbart: Ganska lustigt att skottstatistiken i första perioden blev precis samma som slutresultatet.

IF Ariels målskyttar: Victor Berggren 4, Adam Lergeborg 3, Emil Johansson 3, Rasmus Linde 2, Josef Karlsson 2, Emil Svensson 2, Simon Danielsson och Viktor Zetterling.

Text och foto: Fredrik Nilsson