HOCKEY: Fjärde förlusten i följd för IK Oskarshamn

IK Oskarshamn – Timrå 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)

Mål, IKO: Ahti Oksanen, Patrik Karlkvist.

Mål, Timrå: Jonathan Dahlén 2, Emil Pettersson, Albin Lundin, Joonas Lyytinen.

Tabelljumbon IK Oskarshamn har nu fyra förluster i följd i SHL-hockeyn.

På torsdagskvällen tappade IKO en 1–0-ledning.

Gästande Timrå vann med 5–2.

IK Oskarshamn tog ledningen i numerärt överläge i den första perioden. Det var Ahti Oksanen som hittade rätt.

Johan Johnsson var ytterst nära att göra 2–0, men virket var i vägen och gästerna lyckades försvara sitt mål med ett nödrop när pucken dansade på mållinjen.

Timrås Jonathan Dahlén (hans första mål för säsongen) kunder i stället kvittera i slutet av samma period.

I början av mellanakten var IKO:s Viktor Lodin väldigt nära att göra mål efter en dragning ur den högre skolan.

Men det var Timrå som gjorde 2–1 kort därpå (Emil Pettersson).

Kvitteringen hängde i luften, men det var Timrå som ryckte ifrån när Jonathan Dahlén gjorde sitt andra mål för kvällen.

Albin Lundin skickade in 4–1-pucken i den tredje perioden.

Joonas Lyytinen gjorde 5–1.

Patrik Karlkvist reducerade till 2–5.

– Vi kom inte alls upp i nivå. Återigen en ganska bra start på matchen, ändå. Vi tog ledningen – men det finns mycket att göra när det gäller vårt självförtroende och till viss mån att vi vågar släppa loss. Man måste ge sig in hänsynslöst i alla kamper. Vi fick inte upp den nivån tillräckligt mycket. Det finns säkert taktiska saker som jag skulle ha gjort bättre, och så vidare, för att hjälpa killarna – men vi får analysera det. Vi har mycket att jobba med, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till TV4 Sport.

IKO, som alltjämt saknar en trepoängare i den här säsongens seriespel, möter Örebro på bortais på lördag.

Noterbart är att Oskarshamn har släppt in 22 mål efter fem spelade matcher.