HOCKEY: IK Oskarshamn jumbo i SHL – förlorade med tennissiffror borta mot HV71

HV71 – IK Oskarshamn 6–2 (4–0, 1–1, 1–1)

Mål, IKO: Ahti Oksanen, Viktor Lodin.

IK Oskarshamn är jumbo i SHL-tabellen.

Det kan vi konstatera efter hockeylektionen i Husqvarna Garden i Jönköping på lördagseftermiddagen, där HV71 körde över IKO.

Matchen slutade 6–2 och det var den tredje förlusten i följd för Oskarshamn, som bara har skrapat ihop två poäng på de fyra inledande omgångarna.

Matchen i Smålands största stad var avgjord redan efter den första perioden, då det stod 4–0.

Henrik Borgström gjorde 1–0 efter 10:56 – och Isac Brännström satte 2–0 då uret stod på 12:04.

22 sekunder senare blev Radan Lenc 3–0-skytt.

IKO tog en timeout, men det hjälpte inte.

När det var 36 sekunder kvar av perioden skickade Oskar Stål-Lyrenäs in 4–0 bakom Emil Kruse i IKO-målet.

”Det är inte bra”

– Det är inte bra, vi gör inte det vi pratade om innan. Vi tog inte bort klubbor framför mål och vi släppte in dem alldeles för lätt där inne – och vi vann inga dueller. Vi ställer verkligen inte upp för Kruse i dag – vi sätter oss i skiten själva. Vi får bita ihop och komma tillbaka i andra. Vi vet att vi kan göra många mål framåt, vi har många skickliga spelare. Det gäller att börja leverera nu, sa IKO:s lagkapten Oscar Engsund till TV4 Sport efter de första 20 minuterna.

Oscar Engsund, IK Oskarshamn
IKO-backen Oscar Engsund. Foto: Pierre Stjernfeldt

IKO bytte målvakt inför mellanakten – Marek Langhamer ersatte Emil Kruse.

Ahti Oksanen styrde in 4–1-reduceringen i numerärt överläge, fem mot fyra, 3:53 in i den andra perioden.

Efter 8:45 ökade hemmalaget på till 5–1. Oscar Fisker Molgaard var den lycklige.

Timrå på torsdag

Viktor Lodin tryckte in 5–2-reduceringen i numerärt överläge, fem mot fyra, 3:23 in i slutperioden.

Radan Lenc gjorde 6–2 efter 13:49 (spel fem mot fyra).