Insändare: ”Hotades till livet tre gånger”

2020-02-02 0 av Oskarshamns-Nytt

Jag läser intervjun med Mathias Karlsson och han har fel på en punkt.

Under min tid som aktiv politiker så hotades jag till livet tre gånger, via nattliga telefonsamtal, en gång natten efter att ha publicerat en insändare full med kritik mot Sverigedemokraterna, de andra två gångerna helt slumpmässigt.

Jag mottog även samtal om var min familj bodde och så vidare. Jag fick även brev, men där var hoten bara identifierbara om man visste om samtalen.

Jag anmälde inget av det, då jag inte ville ge det uppmärksamhet, men inför valet 2010 så informerade polisen, vid ett möte med samtliga partier, om att de ville ha in anmälningar – för om de fick fast någon och de kunde knyta den till gamla anmälningar, så blev det starkare.

Efter det mötet har det varit helt tyst, inte minsta lilla brev, inga samtal.

Ulf Åman