Huvudman för vapenfabrik med adress i Oskarshamn döms för många olika brott

Huvudman för vapenfabrik med adress i Oskarshamn döms för många olika brott

2022-07-20 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Huvudmannen i en vapenfabrik, en man i 25-årsåldern med adress i Oskarshamn, döms till fängelse i fem år för grovt vapenbrott, grov vapensmuggling, försök till grovt vapenbrott, narkotikabrott, ringa dopningsbrott, narkotikasmuggling, skadegörelse, rattfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot trafikförordningen, hastighetsöverträdelse och förberedelse till grovt vapenbrott.

Mannen beskrivs i tingsrättsdomen som huvudman i hanteringen av vapen och knark.

”Han har samordnat hanteringen och har vid flera tillfällen beställt startpistoler, material för att tillverka ammunition och narkotika från utlandet och från Sverige”, skriver rätten.

”NN har varit ansvarig för att startpistolerna har byggts om till skarpa vapen och bjudit ut dem till försäljning. Han har också förpackat och sålt narkotika”, står det i domen.

Ytterligare tre män, i samma härva, döms till fängelse.

Bland dem finns en man i 30-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, som döms till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott, förberedelse till grovt vapenbrott samt narkotikabrott.

En man i 25-årsåldern, med adress i Högsby kommun, döms till fängelse i två år för ringa vapenbrott, grov vapensmuggling, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Dela gärna artikeln med dina vänner: