Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO:s general manager Thomas Fröberg till Cmore: ”Det gäller att få ordning på det som vi är skitdåliga på just nu”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – HV71 2–5 (2–3, 0–0, 0–2)

Mål, IKO: Antti Suomela och Cameron Brace (hans första för säsongen).

Skott på mål: 27–26.

Utvisningsminuter: 4–8.

IK Oskarshamns poängmaskin Antti Suomela gjorde 1–0 redan efter 13 sekunder i den första perioden i Smålandsderbyt hemma mot HV71 på tisdagskvällen.

Men inom loppet av en minut och 50 sekunder vände gästerna från Jönköping på steken och gick fram till en 3–1-ledning.

Då bytte IKO målvakt (Tim Juel ersatte Joe Cannata, som släppte in tre skott av fyra möjliga, och Juel storspelade, framför allt i den andra perioden).

Men HV71 vann med 5–2 och har därmed två raka vinster.

IKO, som inte har tagit en enda trepoängare på hemmais hittills under innevarande säsong, har därmed tre förluster i följd och nu har jumbon HV71 lika många poäng som Oskarshamn.

”Inte okej”

– Vi spelar fortfarande en frejdig hockey framåt – men det gäller att få ordning på det som vi är skitdåliga på just nu, och det är att vi släpper in för många mål. Det är något vi jobbar på varje dag. Jag skulle vara orolig om vi spelade dåligt – men jag tycker att vi har ett bra powerplay och vi är bra i anfallszonen. Men vi måste få ordning på försvarsspelet. Det är inte okej att släppa in tre av fyra skott, sa IKO:s general manager Thomas Fröberg till Cmore i den första periodpausen.

– Det syns att vi har dåligt självförtroende i vissa situationer. Vi gjorde faktiskt otroligt grova misstag på ett gäng av målen. Det är kostsamt och tar energi. Sedan stod vi upp och krigade hela vägen in – men vi kan inte ge bort så många mål som vi gör. Det är också något som vi har jobbat med under hela säsongen. Vi får fortsätta med det, för det är inte tillräckligt bra, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till Cmore efter slutsignalen (här kan du läsa en stor intervju med Thomas Fröberg, som ON gjorde på onsdagsförmiddagen).

”Vill väldigt mycket”

Han tror att laget har satt sig i en sits där man känner sig lite stressade över det rådande läget.

– Man vill väldigt mycket. Vi måste spela med bredare marginaler i vissa lägen. Vi har en annan filosofi, generellt sett, men det finns fortfarande grader även i den, när det inte finns ett spel. Då måste man hålla det enkelt, eller skydda sig och skydda pucken, sa Martin Filander till Cmore.

”Det är okej med mig”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER TILL CMORE

Cmore frågade hur han mår i den här situationen.

– Nej, men det är okej med mig. Jag vet att det är mitt ansvar att få snurr på det här. Men samtidigt så är vi där inne tillsammans – jag känner att vi har en fantastisk grupp som verkligen försöker göra det bättre varje dag. Jag tycker att kapaciteten är fin. Sedan måste vi vända på alla stenar och se till att ha tålamod. Vi kan inte bara knäppa med fingrarna och beställa en vinst – då hade vi gjort det för länge sedan. Men vi fortsätter att jobba och nöta för att bli bättre på de här grejerna.

– Det är det enda som kommer att ta oss framåt. Det kommer inte att komma någon uppifrån och hoppa ner och rädda oss. Vi behöver ta tag i detta själva, sa Martin Filander till Cmore.

På torsdag spelas nästa Smålandsderby.

Då möter IKO serieledaren Växjö på bortais.

På lördag kommer Timrå till Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tim Juel. Kom in och storspelade efter Joe Cannatas svaga matchinledning. Faktum är att Juel var den ende som stack ut i ett mediokert IKO denna afton…

** –

* –

Totalställning:

23: Antti Suomela

16: Patrik Karlkvist

12: Tim Juel

7: Joe Cannata, Blaine Byron, Johannes Salmonsson

6: Ahti Oksanen

4: Jiri Smejkal, Niclas Burström

3: Robin Norell, Emil Martinsen Lilleberg, Lukas Pilö

2: Juuso Riikola, Myles Powell, Hugo Jonasson, Cam Brace.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS