IK Oskarshamns Oscar Sundh bars ut på bår efter tackling

IK Oskarshamns Oscar Sundh bars ut på bår efter tackling

2020-11-21 0 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns Oscar Sundh (till vänster på bilden) låg till synes medvetslös en stund på isen efter en Örebro-tackling.

Han bars ut på bår och såg då ut att vara vid medvetande.

Till C More säger IKO:s huvudtränare Martin Filander att det var ett ”jättemisstag” att tacklingen inte ledde till någon utvisning.

”Den tog rätt i käken och han är trea in. Ruskigt otäckt. Domarna såg det inte i farten, men vi har hjälpmedel och vi har sett vad som har hänt. Vi hoppas att Oscar mår bra”, sa Filander till C More.

Ja, domarna har möjligheten att se reprisen om de vill, men den chansen tog de inte. Någon repris visades inte inne i hallen, men domarna kunde ju ha begärt att få se en repris. De kunde också ha tittat på Filanders skärm.

Men, nej…

”Han har skickat sms till sin tjej och sagt att det är OK. Det är en hjärnskakning och jag hoppas att han kan följa med hem till Oskarshamn”, säger IKO:s sportchef Thomas Fröberg till Aftonbladet.

”Jag tycker att det är så jävla dåligt. Det är fyra domare på isen och inte ens en repris på jumbotronen som gör att de kan göra en bedömning. Självklart ska de visa den igen på jumbotronen. Sånt här får inte ske i SHL 2020 och det är under all kritik. Tacklingen är solklar blindside och det hade domarna sett om de fått se en repris. Jag hade varit lika förbannad om det var en av mina spelare som utförde en sådan tackling”, säger Fröberg till Aftonbladet.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se