Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ingemar Lennartsson (KD): ”Vi vill att Ängsbacken på Hultgården ska återöppnas”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MISTERHULT

– Vi står fast vid vårt beslut – vi vill att Ängsbacken på Hultgården i Misterhult ska återöppnas, säger Ingemar Lennartsson (KD).

På tisdagens kommunstyrelsesammanträde tog majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna med stöd av oppositionspartiet Sverigedemokraterna, ett beslut om att inte återöppna boendet i fråga.

”Det är förskräckligt”

Ingemar Lennartsson (KD)

– Det är förskräckligt – efter folkomröstningen tog fullmäktige ett beslut om att både Charlottagården och Ängsbacken skulle återöppnas. Att inte återöppna Ängsbacken är ett hårt slag mot landsbygden – vilket vi kommer att framföra när ärendet tas upp i fullmäktige, säger Ingemar Lennartsson, som berättar att han blev förvånad när han fick veta att SD har svängt i frågan.

Ni kommer inte att ändra er i frågan?

– Absolut inte. Vi har hela tiden sagt att vi tycker att boendena i Misterhult ska återöppnas, säger Ingemar Lennartsson.

Majoritetspartierna och SD påpekar att det inte finns något söktryck i Misterhult. Hur ser du på det?

– Det har majoritetspartierna sagt hela tiden – men det finns folk i Misterhultsbygden som kommer att behöva de här platserna. Det finns många äldre personer i den delen av vår kommun.

– I fredags var det 30 personer i kön till särskilt boende. Och det gör man inget åt. Det finns ett gammalt beslut om att det är rimligt med mellan tio och 15 personer i kön – men inte 30. Och för ett tag sedan fanns det 40 personer i kön.

Majoritetspartierna och SD säger att de flesta vill bo i stan. Hur ser du på det?

– Ja, men kvaliteten är det viktigaste. Jag tror att man kan få ett jättebra boende i Misterhult – och behovet kommer inte att minska i framtiden, säger Ingemar Lennartsson, som betonar att det även handlar om arbetstillfällen i den kommundelen.

– Men om man ska ha sex eller åtta lägenheter på övervåningen, ja, det kan man diskutera. Vi fick en utredning med åtta lägenheter – och det blev väldigt dyrt. Kanske kan man då gå ner till sex lägenheter i stället. Det får man utreda ytterligare i sådana fall.

Och behålla seniorboendet på bottenvåningen?

– Ja.

Ingen vill bo i seniorboendet, påpekar majoriteten. Hur ser du på det?

– Nej, men om någon väljer att flytta in, så kommer fler att vilja göra detsamma. Det blir en dominoeffekt. Det är kanske inte så roligt att bo själv i ett stort och tomt hus, säger Ingemar Lennartsson.

Ingemar Lennartsson (KD) pratar på en pressträff i stadsparken i Oskarshamn
Ingemar Lennartsson (KD). Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS