Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Johanna Wyckman (L): ”Spännande”

ANNONS

LÄNET

”Regeringen avsätter nära 2 miljarder kronor till riktade insatser för att omhänderta de uppdämda vårdbehoven som uppstått på grund av den pågående pandemin”, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

– Pengarna får bland annat användas för mobila team som uppsöker patienter i hemmet, vårdlotsar och direktkonsultation mellan primärvården och slutenvården. Samtliga villkor som regeringen ställer upp uppfylls med Borgholmsmodellen. Det är spännande att ett arbetssätt som utvecklats i Kalmar län är ett nationellt föredöme som regeringen nu tillskjuter medel till alla regioner för, som ett sätt att komma till rätta med vårdbehoven, säger Johanna Wyckman, regionråd för Liberalerna.

Uppdämt vårdbehov

Region Kalmar läns andel av regeringens riktade medel beräknas bli 47,2 miljoner kronor.

– Pandemin har inneburit att sjukvården fått ställa om för att klara av de svårt sjuka och akuta patientfallen. Vi har ett uppdämt vårdbehov och det är givetvis viktigt att vi så snart som möjligt åtgärdar väntetiderna som uppstått på grund av corona. Borgholmsmodellen skapar goda förutsättningar för att hantera detta, avslutar Johanna Wyckman.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS