Julklappstips: 10 sista minuten-klappar som gör succé på julafton

Julklappstips: 10 sista minuten-klappar som gör succé på julafton

2022-12-23 Av av Annicka Gunnarsson

SHOPPING

Vissa börjar handla nästa års julklappar på julrean medan andra är ute i sista minuten för att fixa julklapparna till familj, släkt och vänner. Planering är inte för alla och kanske har du av olika anledningar inte hunnit med att fixa årets julklappar så här dagen före dopparedagen.

Men det finns såklart bra och populära julklappar som du kan köpa, beställa eller boka även i sista sekund som passar till de flesta. Så oavsett vem som är mottagaren så har vi samlat några riktigt bra julklappstips som du snabbt kan fixa.

Evenemang
Biljetter till en konsert under 2023 är en trevlig och uppskattad sista minuten-julklapp.

Julklapptips 1: Skönhetsbehandling

Skäm bort dina nära och kära med en lyxig skönhetsbehandling att se fram emot. Du kan göra ett eget presentkort där mottagaren får välja allt från att gå till frisören, få en ansiktsbehandling eller fixa brynen till att bli fixad för kvällen med makeup och hårstyling.

Julklappstips 2: Streamingtjänst

Ska du ge bort en julklapp till någon som älskar film, serier och sport men som inte har unnat sig streamingpaketet där det visas? Då kan du sluta leta nu – en streamingpaket är den perfekta julklappen.

Julklappstips 3: Matkasse

Vem vill inte ha sinnesfrid, mindre vardags stress och mer näringsrik mat i julklapp? En matkasse är med andra ord den perfekta presenten! Ge bort en leverans eller flera under en tid, beroende på hur mycket du vill spendera.

Julklappstips 4: Presentkort

Ett presentkort hos en butik som mottagaren gillar, eller där de har något som hen vill ha, kan verkligen aldrig gå fel. Många sajter erbjuder digitala presentkort som skickas till din e-postadress direkt efter betalning. Enkelt att skriva ut hemma, lägga i ett kuvert och ge bort.

Julklappstips 5: Evenemangsbiljett

Evenemangsbiljetten är en perfekt julklapp att ge bort om du är sent ute. För vem vill inte ha en härlig upplevelse, kanske en konsert eller teater, att se fram emot i mörkaste vintern eller senare i vår? Bjud på middag innan eller efter för en extra kul present!

Julklappstips 6: Tidningsprenumeration

Sprid glädje under ett helt år. Ge bort en tidning som passar mottagaren – det finns garanterat något för alla oavsett om det är inredning, mode, skvaller, matlagning, korsord, motorer, camping eller stickning som mottagaren gillar.

Julklappstips 7: Blommor

Vem blir inte glad för en vacker bukett eller julgrupp? Att ge bort blommor är alltid uppskattat, året om, men kanske extra härligt nu med tanke på att många av oss spenderar mer tid hemma under jul och i mellandagarna.

Julklappstips 8: Biobiljett

Julen är biografernas största högtid och juldagens premiärer är alltid något speciellt. Boka biobiljetter för att gå och se någon av årets storfilmer eller köp en presentbiljett så får mottagaren själv välja film. Några tips på julens största filmer är: Avatar: The Way of Water, Länge leve Bonusfamiljen, Mästerkatten 2, Violent Night, Håkan Bråkan, UFO Sweden, A man called Otto m.fl.

Julklappstips 9: Hembakat

Alla älskar hembakat… Att ge bort en burk med hembakade kakor, eller varför inte hemgjort julgodis, kan vi lova är uppskattat av mottagaren. Håller du lite extra koll på eventuella allergier så blir julklappen garanterat en succé.

Julklappstips 10: Välgörenhet

Vill du visa att du tänkt på någon som redan har allt? Då är en gåva till välgörenhet den finaste presenten. De flesta organisationer har ett swishnummer där du kan skänka pengar. En del erbjuder även möjlighet att skänka på sajten så du kan få ett gåvobevis att skriva ut skickat till dig.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: