Klart: Fria hemleveranser inom Oskarshamns kommun förlängs

Klart: Fria hemleveranser inom Oskarshamns kommun förlängs

2021-01-27 0 av Oskarshamns-NyttOSKARSHAMN

”Under november och december erbjöds alla inom Oskarshamns kommun fria hemleveranser av varor från butiker. Nu återupptas satsningen igen och fria hemleveranser kommer att erbjudas på samma sätt under hela februari”, skriver Attraktiva Oskarshamn i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Detta är en av insatserna som Attraktiva Oskarshamn AB genomför på uppdrag av Oskarshamns kommun för att stödja den lokala
handeln under den pågående pandemin. Det är fortfarande mycket viktigt att alla invånare hjälps åt att handla lokalt och stödja våra butiker, så att de klarar sig genom pandemin. För att göra det enklare att handla lokalt, så återupptar nu Attraktiva Oskarshamn AB satsningen på fri hemleverans. Hemleveranserna genomförs i samarbete med Oskarshamns Taxi som levererar till alla hushåll inom Oskarshamns kommun alla dagar i veckan.”

”Väldigt populär”

– Satsningen var väldigt populär när vi gjorde den inför jul, och har efterfrågats av många den senaste tiden. Därför är vi nu mycket glada att kunna återuppta möjligheten under hela februari. Alla invånare får nu möjligheten att stödja den lokala handeln hemifrån helt utan trängsel, säger Johan Sjöstrand på Attraktiva Oskarshamn.

”Kunden gör sin beställning och betalning till butiken via telefon eller annan lösning som butiken erbjuder. Efter det bokar butiken transport, och utkörning sker hem till kunden. Transport erbjuds ej för apoteksvaror, Systembolaget, restauranger, livsmedel och kapitalvaror.”

”Sliter hårt”

– Vi vet att det är många företagare som sliter hårt i dessa prövande tider. Många handlare kämpar för att få ihop dagskassor och överleva. Vår att den förlängda möjligheten att få fri hemleverans av varor ska bidra till en ökad lokal handel, eftersom vi alla värnar om att behålla våra handlare, säger näringslivschef Johanna Wihl på Oskarshamns kommun.

ARKIVFOTO

ATTRAKTIVA OSKARSHAMN