Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) är orolig: “Oskarshamns sjukhus får inte förvandlas till ett äldreboende”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ska den politiska majoriteten i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – stänga Oskarshamns sjukhus?

Det undrar regionrådet Jimmy Loord (KD).

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun, delar hans oro.

– Jag reagerade starkt när jag läste rubriken och artikeln i Oskarshamns-Nytt. Vad döljer sig bakom majoritetens utsträckta hand till oppositionen? Jag är lika orolig som Moderaterna och Kristdemokraterna, måste jag säga. Är det något som sker uppe på Oskarshamns sjukhus? I sådana fall anser jag att de ska sluta med det omedelbart. Förändringar på Oskarshamns sjukhus har inte förankrats politiskt.

“Är akuten nästa steg?”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

– De får inte röra Oskarshamns sjukhus. Intensivvårdsavdelningen på medicinkliniken lades ned för några år sedan. Det sa vi nej till. Är akuten nästa steg? Är det vårdavdelningar? Eller ska Oskarshamns sjukhus förvandlas till ett rehabiliteringscenter? Då kommer vi att protestera högljutt. Är det något som lurar i buskarna? Hur tänker majoriteten? Och vad tänker ledningen? Vi kommer att protestera om de försöker genomföra några större förändringar på sjukhuset.

“Vårt sjukhus ska även i fortsättningen vara ett akutsjukhus”

– Det är viktigt att vara ute och reagera i ett tidigt skede, om det nu ligger någon sanning bakom detta. Oskarshamns sjukhus får inte förvandlas till en rehabiliteringsklinik eller till ett äldreboende. Vårt sjukhus ska även i fortsättningen vara ett akutsjukhus, med en akut som är öppen dygnet runt. Det är min bestämda åsikt i detta, säger Leif Axelsson.

Frågan är oerhört viktig och många blir oroliga när sjukhusfrågan diskuteras, påpekar han.

– Det här skapar mycket förvirring och oro. Vad vill majoriteten göra, egentligen? Vill de lägga ned eller förändra sjukhuset i Oskarshamn? Den frågan vill jag ha svar på, säger han.

Läs svaret från regionrådet Peter Wretlund (S) här.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS