Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) går till attack mot Peter Wretlund (S): “Bedrövligt och oroande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun, påpekar att Peter Wretlund (S) säger sig vara för kärnkraft när det passar – men att han röstar emot när det är skarpt läge.

”Sverigedemokraterna debatterade under regionfullmäktige för att kärnkraften är en omistlig del av den svenska energimixen och att den är avgörande för att säkerställa en stabil och förutsägbar elproduktion. Bakgrunden är att SD, M och KD ville att den så kallade Rusen, den regionala utvecklingsstrategin, skulle lyfta kärnkraftens betydelse för såväl länets utveckling som stabiliteten i landets elproduktion”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”SD reagerar nu på att Peter Wretlund, S-politiker i både Region Kalmar län och i Oskarshamns kommun, röstade emot en kärnkraftsvänlig skrivning i den regionala utvecklingsstrategin, trots hans tidigare uttalanden om stöd för kärnkraften.”

“Oroande”

– Peter Wretlund har varit kommunalråd under 16 år i Oskarshamns kommun – en kommun som har hjälpt till att bygga upp den el-infrastruktur som vi har i Sverige idag. Det är bedrövligt och oroande att han inte tog chansen att stödja kärnkraften nu när det var skarpt läge, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun.
Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun.. Foto: Peter A Rosén

– Wretlund talar med kluven tunga, för i kommunpolitiken säger han sig stödja kärnkraften. Det är tragiskt att S/C/V-styret i regionen så hårdnackat motsätter sig att lyfta fram kärnkraftens betydelse i elsystemet och därmed förutsättningen för både den regionala och nationella utvecklingen, säger Martin Kirchberg (SD), regionråd i länet.

Regionråd Martin Kirchberg (SD)
Regionrådet Martin Kirchberg (SD). Foto: Region Kalmar län

“Inte seriöst”

”Frågan fortsatte sedan att debatteras i ett annat ärende under regionfullmäktige, där Peter Wretlund åter påstod att han var för kärnkraft i Kalmar län, men i beslutet om den regionala utvecklingsstrategin röstade Socialdemokraterna ändå emot att kärnkraften är viktig för länet. Sverigedemokraterna menar att denna brist på ett konsekvent stöd för kärnkraften är skadlig för länet”, skriver SD.

– För mig handlar det politiska arbetet om att man är konsekvent, ärlig och gör det man har lovat. Kärnkraften har stor betydelse för svensk elförsörjning och då duger det inte att säga en sak som Wretlund gör och sedan avstå från att underlätta för kärnkraften i regionen. Detta är inte seriöst eller trovärdigt och skadar Kalmar län, säger Michael Erlandsson (SD), ledamot i regionfullmäktige.

Michael Erlandsson (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto: Peter A Rosén (överst9

Grafik: Sverigedemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS