Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): ”Kan du, Anton Sejnehed (S), garantera elevernas säkerhet?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

– Just nu bedömer man att vuxennärvaro är viktigare än kameraövervakning inomhus på gymnasiet, sa Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun, på en pressträff i slutet av september.

Sverigedemokraterna har reagerat på detta.

”Hur många heltidstjänster har man satt in i den så kallade ökade vuxennärvaron?”, skriver oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i en interpellation till Anton Sejnehed.

”Har de som ingår i den ökade vuxennärvaron utbildning att hantera människor som inte lyssnar på lågaffektivt bemötande?”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

”Hur ska de agera vid bråk mellan elever samt mellan elever och de som inte har inne på skolan att göra? Har de som ingår i den ökade vuxennärvaron utbildning att hantera människor som inte lyssnar på lågaffektivt bemötande? Kan du, Anton Sejnehed (S), garantera elevernas säkerhet?”, skriver Leif Axelsson.

”Tryggheten är grundläggande”

”Tryggheten är grundläggande för ett fungerande samhälle. Sverige har under lång tid ansetts vara ett tryggt land med en relativt låg brottslighet. Under de senaste decennierna har vårt samhälle i allt högre grad börjat kännetecknas av ökad otrygghet, ökat våld och ökad grov brottslighet. Denna negativa samhällsutveckling karaktäriserade under flera decennier framför allt våra storstäder och specifika utanförskapsområden, men återfinns numera sorgligt nog över hela landet, även i Oskarshamn. Sverigedemokraterna vill att Oskarshamn ska vara en trygg plats att leva, bo och verka i. På många sätt är det så fortfarande, men otryggheten växer även här.”

”Flera allvarliga händelser”

”Den som blickar tillbaka de senaste åren kan se att vår kommun har haft skjutningar, våldtäktsförsök och växande droghandel. Bara det senaste året går det att läsa om flera allvarliga händelser i eller omkring våra skolor, bland annat misshandel. Senaste året har vi även haft flera slagsmål och även knivbeväpnade män, som inte är elever, på Oscarsgymnasiet. Sverigedemokraterna har lämnat in förslag på både skolväktare och kamerabevakning på Oscarsgymnasiet. Bildningsnämnden, ledd av Socialdemokraternas Anton Sejnehed, har sagt nej till både patrullerande skolväktare och kamerabevakning inne på Oscarsgymnasiet. Faktum är att Anton Sejnehed(S) har ställt kamerabevakning direkt mot ”ökad vuxennärvaro” i media. Sverigedemokraterna undrar därför hur det går med den ”ökade vuxennärvaron”, skriver Leif Axelsson, som konstaterar att den politiska majoriteten i kommunen tidigare har sågat skolväktarförslaget med motiveringen ”skolväktare kan inte vara överallt på samma gång”.

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén
Anton Sejnehed (S)
Anton Sejnehed (S). Foto: Peter A Rosén
+1
15
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS