Leif Axelsson (SD): ”Tror att det är dags att Erlandsson stödjer vårt förslag”

Leif Axelsson (SD): ”Tror att det är dags att Erlandsson stödjer vårt förslag”

2021-10-02 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

På fredagen berättade de båda kommunalråden i Oskarshamns kommun – Andreas Erlandsson (S) och Lucas Lodge (M) – att majoritetspartierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, årligen ska lägga tre miljoner kronor på det trygghetsfrämjande arbetet (läs den artikeln här).

Sverigedemokraterna reagerade på detta.

– Det är glädjande att Socialdemokraterna och Moderaterna äntligen gör något mot den växande otryggheten, något som vi har påtalat under flera års tid. Vi välkomnar de satsningar som aviseras, men vi vill poängtera att kommunen måste göra ännu mer. Framför allt tror jag att det är dags att Andreas Erlandsson stödjer vårt förslag om att vi måste börja arbeta partiöverskridande i trygghetsfrågorna. Detta har han ju tyvärr sagt nej till hittills, säger SD:s gruppledare Leif Axelsson.

”Trygghetskameror”

”Förutom förslagen om fler synliga poliser i kommunen samt kommunala väktare, föreslår Sverigedemokraterna även att kommunen ska utveckla arbetet för att förebygga brott såsom bedrägerier, kontokortsstölder och så vidare. Partiet tillskjuter även 1 miljon kronor för trygghetsskapande satsningar, vilket kan vara såväl direkta satsningar som förebyggande sådana. Vidare föreslår Sverigedemokraterna trygghetskameror som ett komplement för att förebygga brott och otrygghet. Brottsförebyggande rådets (BRÅ) rapport visar att brott mot person minskade med 50 procent på Möllevångstorget i Malmö efter att trygghetskameror hade installerats”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på lördagskvällen.

”Det är uppenbart att det inte finns en enskild åtgärd som löser alla problem med otryggheten utan det krävs i stället många olika åtgärder. Det är också viktigt att komma ihåg att förebyggande åtgärder inte står i motsats till andra åtgärder utan snarare så kompletterar de varandra. Sverigedemokraternas uppfattning är att kommunen måste jobba såväl brett som djupt i dessa frågor”, står det i pressmeddelandet.

Dela gärna artikeln: