Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Magnus Larsson (C) om Sagabion: ”Ger ett mervärde”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Vill du kommentera Sverigedemokraternas förslag i frågan om Sagabiografen?

Den frågan har vår tidning ställt till en företrädare för varje parti i fullmäktige i Oskarshamns kommun.

Anton Sejnehed (S) svarade tidigare i dag. Nu har även Magnus Larsson (C) svarat:

”Bakgrunden till att kommunen betalar ut ett bidrag är ett avtal som skrevs mellan föreningen som driver biografen och kommunen i samband med ombyggnaden. Efter ombyggnationen av biografen så höjdes hyran ganska ordentligt Det är ju några år sedan så jag kommer inte ihåg detaljerna i avtalet exakt men det är konstruerat så att det är skillnaden mellan gamla och nya hyran i relation till publikintäkter före och efter ombyggnaden som avgör kommunens storlek på bidraget. I praktiken så innebär det att ju fler som väljer att gå och titta på bio i Oskarshamn, desto mindre betalar kommunen ut i bidrag.”

”Det finns också en övre gräns för hur stort bidraget kan bli, den ligger på 700 000 kronor.  Sverigedemokraterna har rätt i en sak och det är att detta är absolut ingen kommunal kärnverksamhet och allt som inte är kärnverksamhet måste man vara beredd att diskutera i tider när kommunen behöver spara pengar. Vi gör ganska mycket i Oskarshamns kommun som inte är kommunal kärnverksamhet eller som inte är ett kommunalt ansvar, men som vi ändå gör eftersom vi tycker att det skapar ett mervärde för kommunen. Jag kan tycka att biografen absolut ger ett mervärde för kommunens medborgare.”

”Inte alltid så enkelt”

”Sedan är jag öppen för att diskutera hur den ska hanteras i framtiden men jag tror nog att det kommer att vara svårt att hitta någon som klarar av att driva den utan något som helst stöd. Men konstruktion och storlek på stödet kan man naturligtvis alltid diskutera. Att säga upp en förening eller entreprenör (i det här fallet en förening) från kommunala lokaler är inte alltid så enkelt, det har vi sett exempel på i många andra kommuner. Så oavsett hur man väljer att gå vidare med frågan så kommer det att vara en lång process”, säger Magnus Larsson.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS