Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Medborgarförslag i Högsby kommun: Skicka brandbilar med utrustning till Ukraina

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY KOMMUN

I ett medborgarförslag som har skickats in till Högsby kommun föreslår Rasmus Evertsson (KD) i Långemåla att kommunen – inom kommunalförbundet Räddningstjänsten Sydost – ska verka för att förbundet inventerar sin fordonspark och materiel för att se över möjligheten att skänka kompletta brandbilar med utrustning till Ukrainas räddningstjänst.

”I och med Rysslands anfallskrig på Ukraina så finns det ett behov av brandbilar, släckutrustning samt annan utrustning för räddningstjänsten i Ukraina, som får materiel och fordon förstörda i flygangrepp. Flera svenska kommuner har redan idag skänkt kompletta brandbilar med utrustning till Ukraina”, skriver Rasmus Evertsson, som bland annat hänvisar till den här artikeln på SVT:s hemsida.

Nu vill han alltså att kommunalförbundet ser över möjligheten att göra detsamma – och skänka fordon samt annat som det finns behov av i Ukraina.

”Förslag på organisationer som kan hjälpa till med det praktiska för att få ned hjälpen till Ukraina är exempelvis Blåljus i Samverkan, Swedish Rescuers eller Blågula bilen som samlar in och skänker utrustning och fordon till Ukraina”, skriver Rasmus Evertsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS